Allt du behöver veta om Full House i poker

Är du ett fan av poker?? Älskar du spänningen i spelet och förväntan på en vinnande hand? Om så är fallet förstår du hur viktigt det är att känna till reglerna och terminologi för spelet. En av de mest kraftfulla händerna i poker är Full House. Det är en spännande hand att få, men vet du exakt vad den betyder??

En Full House är en kombination av en Trea och ett Par. Det är en önskvärd hand som består av fem kort, vilket ger dig en stor chans att vinna om du vet hur du använder den på rätt sätt. Den här handen rankas över de flesta andra kort i poker, inklusive en flush och en straight - men är under en Four-of-a-Kind eller en Royal Flush.

I den här artikeln ska vi fördjupa oss i Full House i poker: hur man får det, vad det betyder och hur man använder det för att vinna stort i spelet. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat poker i flera år kommer du att få ett övertag över dina motståndare och kunna skapa den perfekta vinststrategin om du lär dig mer om Full House. Så, låt oss komma igång!

Förståelse för pokerhänder

Rangordning av pokerhänder

 • En pokerhand består av fem kort.
 • Den högsta handen är en royal flush, som består av ett ess, kung, dam, knekt och tio i samma färg.
 • Straight flush är den näst högsta handen och består av fem kort i numerisk ordning, alla av samma färg.
 • En fyrling är den tredje högsta handen och består av fyra kort av samma rang.
 • Fullt hus är den fjärde högsta handen och består av tre kort med en rang och två kort med en annan rang.
 • En flush är den femte högsta handen och består av fem kort med samma färg.
 • En straight är den sjätte högsta handen och består av fem kort i numerisk ordning, men inte alla i samma färg.
 • En trea är den sjunde högsta handen och består av tre kort med samma värde.
 • Två par är den åttonde högsta handen och består av två kort med en rang och två kort med en annan rang.
 • Ett par är den nionde högsta handen och består av två kort med samma värde.
 • Den lägsta handen är ett högt kort, där det högsta kortet i handen avgör handens värde.

Handens styrka

Styrkan hos en pokerhand bestäms av dess rang. Ju högre rang handen har, desto starkare är den. Till exempel är en royal flush starkare än en straight flush, som är starkare än en fyrling. Om två spelare har samma handstyrka vinner den spelare som har det högsta kortet på sin hand LeoVegas.

Sannolikheten för att få en viss hand

Sannolikheten att få en viss hand i poker varierar beroende på antalet spelare och antalet kort som delas ut. Sannolikheten att få en royal flush är till exempel mycket låg, medan sannolikheten att få ett par är mycket högre. En spelares förmåga att beräkna sannolikheten för att få en viss hand kan vara en betydande fördel i spelet.

Vad är ett fullt hus??

Definition av full house

Ett full house är en pokerhand som består av tre kort med samma rang och två kort med en annan rang.

Till exempel är en hand med tre kungar och två damer ett full house.

Ranking

Ett full house rankas som den fjärde högsta handen i poker, precis under en flush och över en straight.

Det är högre än en triss, som är en hand med tre kort av samma rang och två andra kort.

Variationer

Det finns varianter av poker där ett full house kan slås av en högre rankad hand, t.ex. i Omaha Hold'em.

Det finns också varianter där ett full house kan göras med fyra kort av samma rang och ett kort av en annan rang, till exempel i Crazy Pineapple.

Strategi

När man spelar poker är ett full house en stark hand och spelarna bör överväga att höja eller satsa för att öka pottens storlek.

Det är dock viktigt att vara medveten om de andra möjliga starka händerna som motståndarna kan ha, till exempel en straight eller en flush.

Spelare bör analysera bordet och sina motståndares satsningsmönster för att fatta välgrundade beslut om sin egen hand.

Hur man får en Full House?

Fullt hus är en hand där du har tre likadana kort plus ett par i din femkortshand. Detta är en ganska bra hand att ha, vilket innebär att du måste ha en strategi för att få en. Här är några steg:

 • Först måste du bekanta dig med pokerreglerna och handrankingen.
 • Försök att sikta på ett par eller tre av ett slag i den första handen. Det kan vara ganska utmanande att få ett fullt hus från grunden, så bygg en stark grund genom att börja med bra kort.
 • Ha tålamod och vänta på möjligheter att bygga upp din hand. Att få ett full house tar tid, så bli inte för ivrig och försök att tvinga korten till din fördel.
 • Bygg upp din hand gradvis genom att dra rätt kort från kortleken. Du kan byta upp till tre kort i de flesta spel, så bestäm vilka du vill behålla och vilka du vill kasta.
 • Lär dig att Beräkna oddsen chans att få full pott. Detta kan hjälpa dig att förstå när du ska hålla och när du ska lägga dig, baserat på sannolikheten att få den kombination du behöver.

För att få full pott i poker krävs tålamod, strategi och lite tur. Ha inte bråttom och håll alltid ett öga på korten på bordet!

Styrkan hos ett full house

Fullt hus är en av de starkaste händerna i poker, och den kan potentiellt vinna en spelare mycket pengar om den används på rätt sätt. Denna hand består av tre kort av en rang och två kort av en annan rang. Ett full house kan till exempel vara tre 10:or och två kungar.

När det gäller att avgöra styrkan i ett fullt hus är det viktigt att ta hänsyn till rangordningen av tre- och tvåkorten. Ett full house som består av tre ess och två kungar är till exempel starkare än ett full house som består av tre 2s och två kungar. Detta beror på att rangordningen av de tre korten har företräde framför rangordningen av de två korten.

Ett fullt hus är vanligtvis en mycket svår hand för motståndarna att slå, eftersom det kräver att de har en hand med samma styrka eller bättre. Detta är särskilt sant i no-limit hold'em, där motståndarna har möjlighet att satsa så mycket de vill på varje street. Som ett resultat är det viktigt för spelare att värdera sina fulla hus korrekt och göra lämpliga satsningar för att maximera sina vinster.

 • Notera: Det är värt att notera att ett full house är starkare än en flush, men svagare än fyra av samma sort.

Fullt hus vs. Andra händer

Fullt hus är en stark pokerhand, men hur är den jämfört med andra händer?? Låt oss ta en titt på några av de andra populära pokerhänderna och se hur de står sig.

 • Straight Flush: Detta är den starkaste handen i poker. Den består av fem kort i numerisk ordning och av samma färg. Till exempel skulle 10, J, Q, K, A i klöver vara en straight flush. Den här handen slår ett full house.
 • Fyra av en sort: Denna hand består av fyra kort med samma rang, t.ex. fyra kungar. Fyra av samma sort slår ett full house.
 • Flush: En flush är en hand med fem kort i samma färg, i valfri ordning. Till exempel, 2, 5, 7, J, K i ruter skulle vara en flush. En flush slår en straight men slås av en full house.
 • Straight: En straight är en hand med fem kort i numerisk ordning, men de kan vara av olika färg. Till exempel skulle 4 hjärter, 5 klöver, 6 ruter, 7 spader och 8 klöver vara en straight. En straight slår tre av samma sort men slås av en flush.
 • Tre av en sort: Denna hand består av tre kort med samma värde, t.ex. tre ess. Tre av ett slag slår två par men slås av en straight.
 • Två par: Denna hand består av två kort med en rang och två kort med en annan rang, till exempel två knektar och två fyror. Två par slår ett par men slås av tre av samma sort.
 • Ett par: Den här handen består av två kort med samma värde, t.ex. två damer. Ett par slår högt kort men slås av två par.
 • Högsta kort: Detta är den lägst rankade handen i poker. Det består av fem kort som inte bildar någon av ovanstående kombinationer. Det högsta kortet i handen avgör dess rangordning. Högt kort slås av alla andra pokerhänder.

Exempel på Full House

Full House är en kraftfull hand i poker som består av tre kort av samma rang och två kort av en annan rang. Det finns många möjliga kombinationer av Full House i ett pokerspel, och här är några exempel:

 • AAA99: Detta är den högsta möjliga Full House, även känd som "Aces full of nines". Det slår alla andra Full House och alla andra händer under det.
 • KKJJJ: Detta är det näst högsta Full House, även känt som "Kings full of jacks". Den slår alla Full House med lägre ranking och alla andra händer under den.
 • 88877: Detta är en lägre rankad Full House, även känd som "Åttor fulla av sjuor". Det slår alla händer med lägre rang och alla händer med bara ett par eller två par.
 • 55522: Detta Full House består av tre femmor och två tvåor. Det slår alla händer med lägre rang och alla händer med bara ett par eller två par.

I allmänhet är en Full House en sällsynt men stark hand som kan ge dig många marker i ett pokerspel. Att känna till de möjliga kombinationerna och rankerna för Full House kan hjälpa dig att fatta bättre beslut och ökar dina Chanser att vinna. Men oavsett hur bra din hand är finns det alltid en risk att förlora, så se till att spela ansvarsfullt och klokt!

Regler för Full House

Ett full house är en vinnande hand i poker som består av tre kort av samma rang och två kort av en annan rang. De tre kortens rang avgör hur stark handen är, där en högre rang är mer värdefull. Till exempel, ett full house bestående av tre ess och två kungar slår ett full house bestående av tre kungar och två drottningar.

Fullt hus bryts genom rangordningen av de tre korten först, följt av rangordningen av paret. Om två spelare har samma tre kort och samma par, delas potten lika mellan dem.

Det är viktigt att notera att när man hänvisar till ett fullt hus anges vanligtvis rankningen av de tre korten först, följt av rankningen av paret. Till exempel, ett full house bestående av tre knektar och två åttor skulle kallas "knektar fulla av åttor".

Ett vanligt misstag för nybörjare är att förväxla full house med flush eller straight. En flush är en hand där alla fem kort är av samma färg, och en straight är en hand där alla fem kort är i sekventiell rangordning.

Fullt hus är en stark hand i poker och kan ofta vinna stora potter. Det är viktigt att förstå reglerna och rankningen av fulla hus för att få ut det mesta av denna vinnande hand.

Fullt hus i Texas Hold'em

I Texas Hold'em är ett full house en stark hand som består av tre kort med samma värde och två kort med ett annat värde. Till exempel, om en spelare har 3 knektar och 2 7:or, har de ett fullt hus med knektar över sjuor.

Ett full house är en av de mest värdefulla händerna i Texas Hold'em, näst efter en straight flush eller royal flush. Det är också sällsynt, med odds på cirka 1 på 693 för att göra ett full house på floppen.

Ett full house kan göras på flera sätt, till exempel genom att ha ett par på handen och sedan få tre av samma sort på bordet, eller genom att ha två par på bordet och ett på handen. Det är viktigt att notera att om två spelare har full house, vinner spelaren med den högre rankade tre-i-en-kind. Om de har samma tre av samma slag, vinner spelaren med det högre rankade paret.

Att veta när man ska satsa med ett full house är avgörande i Texas Hold'em. Även om det är en stark hand är den inte oövervinnerlig och kan fortfarande besegras av högre händer. Det är viktigt att läsa spelplanen och överväga vilka händer dina motståndare kan ha för att fatta ett välgrundat beslut om hur mycket du ska satsa.

 • Den viktigaste lärdomen: Fullt hus i Texas Hold'em är en hand som består av tre kort med samma värde och två kort med ett annat värde. Det är en stark hand, men inte oövervinnerlig, och det är viktigt att ta hänsyn till brädet och dina motståndares händer när du bestämmer hur mycket du ska satsa.

Fullt hus i Omaha Poker

Omaha-poker liknar Texas hold'em, men det finns några viktiga skillnader, varav en gäller full house. I Omaha-poker består ett full house av tre kort med samma rang och två kort med en annan rang.

De tre kortens rang är viktigare än de två kortens rang. Om en spelare till exempel har tre kungar och två knektar har de full pott, kungar över knektar. Om en annan spelare har tre knektar och två kungar, har de också ett full house, knektar över kungar. I det här fallet skulle dock den första spelaren ha den högre rankade handen.

Det är viktigt att notera att i Omaha-poker måste spelarna använda exakt två kort från sin hand och tre kort från det gemensamma kortet för att bilda sin hand. Detta innebär att en spelare inte kan använda alla fyra korten i sin hand för att skapa ett full house.

Ett full house är en mycket stark hand i Omaha poker och kan vara svår att slå. Det är alltid viktigt att vara uppmärksam på de gemensamma korten på bordet och att överväga möjligheterna för dina motståndares händer när du bestämmer ditt nästa drag.

Fullt hus i Seven-Card Stud

Vad är Seven-Card Stud?

Seven-Card Stud är en populär variant av poker där varje spelare får sju kort, tre av dem med bildsidan nedåt och fyra med bildsidan uppåt. Spelarna måste använda en kombination av sina dolda och exponerade kort för att skapa den starkaste möjliga femkortshanden. Det ultimata målet är att ha den bästa handen i slutet av den sista satsningsrundan.

Vad är en full kåk i Seven-Card Stud?

Ett Full House i Seven-Card Stud är en stark hand som består av tre kort med ett värde och två kort med ett annat värde. Om du till exempel har tre kungar och två ess på handen har du full pott. Detta är en mycket kraftfull hand, och den kommer säkert att leda till goda vinster om den spelas korrekt.

Hur man spelar Full House i Seven-Card Stud?

Om du har en Full House i Seven-Card Stud är det viktigt att spela den aggressivt. Detta innebär att du bör satsa och höja för att bygga upp potten och få dina motståndare att betala för att se din hand. Men om du spelar mot tighta motståndare som bara spelar premiumhänder, kan det vara bättre att spela din Full House långsamt och låta dem komma ikapp med en svagare hand. Det handlar om att läsa dina motståndare och fatta det bästa beslutet för din hand.

Slutsats

En Full House i Seven-Card Stud är en potent hand som bör spelas med självförtroende. Men kom ihåg att alltid vara uppmärksam på dina motståndare och justera ditt spel därefter. Med övning kommer du att kunna bemästra spelet och få ut det mesta av dina Full House-händer.

Strategi för Fullt hus

När du spelar poker kan det vara en bra strategi att sikta på full house för att vinna stort. Ett full house består av tre kort av en rang och två kort av en annan rang. Till exempel, tre ess och två kungar skulle vara ett full house.

För att få ett fullt hus är det viktigt att välja starthänder som har potential att skapa ett fullt hus. Dessa inkluderar par och passande kontakter, som kan bli tre-av-kind respektive två-av-kind.

När du spelar med full pott är det viktigt att veta hur stark din hand är jämfört med de andra spelarnas händer. Fullt hus är en stark hand, men den är inte oövervinnerlig och kan slås av händer som fyrling eller straight flush. Därför är det viktigt att läsa brädet och observera hur dina motståndare beter sig för att avgöra vad som är bäst att göra.

En strategi när du spelar med full pott är att spela din hand långsamt, satsa lite eller checka för att hålla dina motståndare kvar i spelet. Detta kan leda till en större utbetalning i slutändan om du kan locka dina motståndare att satsa mer när de tror att de har en stark hand.

En annan strategi är att driva ut dina motståndare ur spelet genom att göra en stor satsning eller höja, särskilt om brädet visar potential för en bättre hand. Slutligen är övning nyckeln till varje framgångsrik strategi, så se till att spela och lära dig av dina misstag för att förbättra ditt full house-spel.

Full House-turneringar

Släpp loss dina pokerkunskaper i Full House-turneringar

Om du är ett pokerfan och har behärskar konsten om Full House, då är det dags att ta sig an seriös konkurrens i Full House-turneringar. Dessa turneringar erbjuder en otrolig möjlighet att slåss mot några av de bästa spelarna från runt om i världen, visa upp dina färdigheter och kunskaper om spelet. Oavsett om du är en erfaren spelare som vill visa upp din dominans eller en nybörjare som vill lära sig av de bästa, är Full House-turneringar den perfekta destinationen för dig.

Ta del av spänningen i Full House-turneringar

Full House-turneringar ger dig chansen att tävla mot några av de största namnen i branschen och erbjuder ofta enorma prispotter. Med buy-ins från bara några få dollar till tusentals finns det en turnering för alla nivåer av spelare. Häng med i spänningen och utmana dig själv att bli mästare i Full House-turneringar.

Testa dina Full House-kunskaper i en mängd olika format

Full House-turneringar finns i en mängd olika format, inklusive traditionella freezeouts, turbos, rebuys och deep stacks. Varje format innebär en unik utmaning och kräver olika strategier för att lyckas. Testa dina Full House-kunskaper i varje format och hitta det som passar dig bäst.

Gör dig redo att krossa dina motståndare i Full House-turneringar

Med rätt färdigheter och strategier erbjuder Full House-turneringar en fantastisk möjlighet för spelare att bli mästare och vinna stort. Gör dig redo att krossa dina motståndare och ta hem priset genom att bemästra Fullt hus i poker och delta i Full House-turneringar idag.

Odds för fullt hus

Att känna till oddsen för att få ett fullt hus i poker kan hjälpa dig att göra välgrundade beslut under spelets gång. Oddsen för att få full pott beror på faktorer som antalet spelare och antalet kort som spelas.

I ett Texas Hold'em-spel med 5 spelare och en standardkortlek på 52 kort är det till exempel 0.1441% chans att få full pott på floppen (de tre första gemensamma korten) och en 2.596 % chans att få full pott vid river (det femte och sista gemensamma kortet).

I ett spel Omaha Hi/Lo med 9 spelare och en standardlek med 52 kort är oddsen för att få full pott efter floppen ungefär 0.15%. Oddsen kan dock variera kraftigt beroende på vilka specifika gemensamma kort som delas ut.

Det är viktigt att notera att även om oddsen för att få full pott kan verkar även om det är en liten hand, är det fortfarande en stark hand i poker och kan ofta leda till vinst. Att förstå oddsen kan ge dig en strategisk fördel gentemot andra spelare och hjälpa dig att få ut det mesta av din hand.

Vanliga frågor om Full House

Vad är ett full house i poker??

Fullt hus är en hand som består av tre kort av en rang och två kort av en annan rang.

Hur rankas ett fullt hus i poker?

Fullt hus slår flush och alla lägre rankade händer. Den slås bara av fyrtal, straight flush och royal flush.

Vad är några exempel på full pott??

Exempel 1: 7♦ 7♣ 7♥ 2♦ 2♠
Exempel 2: K♣ K♥ K♠ A♥ A♦

Vad är sannolikheten för att få full pott??

Sannolikheten att få full pott i en femkorts pokerhand är ungefär 2.6%. Det innebär att du i genomsnitt kan förvänta dig att få full pott 2-3 gånger av 100 händer.

Kan ett full house bli tied?

Ja, det är möjligt för två eller flera spelare att ha ett full house med samma rang. I detta fall vinner spelaren med den högst rankade tre av ett slag. Om tre av samma slag också är lika, vinner spelaren med det högst rankade paret.

Tips för full house

Känn till oddsen

Fullt hus är en stark pokerhand men det kan vara svårt att få. Det är viktigt att känna till oddsen för att få ett full house. Oddsen för att få full pott i Texas Hold'em är 0.14% eller 693:1. Det betyder att om du spelar flera händer kan du förvänta dig att få full pott ungefär en gång var 700:e hand.

Positionen är viktig

När du spelar full house-poker är positionen viktig. Att vara sist att agera ger dig en fördel eftersom du får se vad dina motståndare gör innan du gör ditt drag. Detta gör att du kan fatta ett bättre beslut om du ska lägga dig, syna eller höja. Om du är i tidig position och har en stark hand rekommenderas det att du höjer för att förhindra att motståndarna ser floppen billigt.

Se upp för drag

Ett misstag som många nya spelare gör är att bli för fäst vid sitt fulla hus. Det är viktigt att vara medveten om potentiella dragningar på brädet. Om det finns straight- eller flushdraws är det klokt att vara försiktig och inte satsa för mycket på din hand. Var beredd att lägga dig om det behövs.

Övning ger färdighet

Nyckeln till att bli en framgångsrik full house-spelare är övning. Ta dig tid att lära dig reglerna och förstå oddsen och studera olika strategier. Spela med olika typer av spelare och observera deras beteende. Och viktigast av allt, bli inte avskräckt av att förlora händer. Lär dig av dina misstag och använd dem för att förbättra ditt spel.

Variationer av full house

Jokertecken

När du spelar med jokrar kan ett full house ta sig några olika uttryck. Om spelet till exempel inkluderar en joker som ett jokerkort, kan ett full house bestå av tre kungar och två jokrar. Alternativt kan ett full house inkludera ett wild card som ett av de tre korten med samma rang.

Båt över båt

I vissa varianter av spelet, om två spelare har full pott med samma tre kort, vinner handen med det högsta paret av de återstående två korten. Detta är känt som ett "båt över båt" full house.

Sjuk båt

Ett "sick boat" full house är slang för ett full house med tre ess och två kungar. Denna kombination anses vara mycket stark och kan vara svår att slå.

Dam hög eller bättre

I vissa spel anses ett full house bara vara en vinnande hand om den är dam hög eller bättre. Detta innebär att full house måste ha ett par drottningar och ett set av någon annan rang, t.ex. tre knektar eller tre sexor.