Vad betyder - i vadslagning?

Om du är ny inom bettingvärlden kan det vara svårt att förstå de olika symboler och terminologier som används. En sådan symbol är "-", som vanligtvis används i amerikanska odds i vadslagning. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i vad "-" betyder i betting och hur det kan påverka dina spel.

Förståelse för spelodds

Innan vi går in på vad "-" betyder i vadslagning, låt oss först förstå hur odds för betting fungerar. Odds används för att ange sannolikheten för att ett specifikt resultat inträffar i ett evenemang. Om du till exempel satsar på en fotbollsmatch, skulle oddsen berätta sannolikheten för att varje lag vinner.

Odds presenteras vanligtvis i ett av tre format: decimal, fraktion eller amerikanskt. I den här artikeln kommer vi att fokusera på amerikanska odds, som är det vanligaste formatet i USA.

Vad är amerikanska odds??

Amerikanska odds, även kända som moneyline-odds, presenteras i följande format:

Negativa odds

Negativa odds presenteras med symbolen "-" och anger det belopp du måste satsa för att vinna 100 USD. Ju lägre det negativa talet är, desto mer sannolikt är det att resultatet inträffar. Här är ett exempel:

LagOdds
Lakers-150
Celtics+130

I det här exemplet är Lakers favorit att vinna matchen på grund av sina negativa odds. För att vinna 100 $ måste du satsa 150 $ på Lakers. Å andra sidan är Celtics underdogs, och du skulle vinna 130 $ om du satsade 100 $ på dem.

Positiva odds

Positiva odds presenteras med symbolen "+" och anger det belopp du kan vinna om du satsar 100 USD. Ju högre positivt tal, desto mindre sannolikt är det att resultatet inträffar. Här är ett exempel LeoVegas:

LagOdds
Lakers-150
Celtics+130

I detta exempel är Lakers favorit att vinna matchen på grund av sina negativa odds. För att vinna 100 $ skulle du behöva satsa 150 $ på Lakers. Å andra sidan är Celtics underdogs, och du skulle vinna 130 $ om du satsade 100 $ på dem.

Vad betyder "-" i vadslagning?

Nu när vi förstår hur amerikanska odds fungerar kan vi fördjupa oss i vad "-" betyder i vadslagning. Symbolen "-" används för att indikera favoriten i ett visst evenemang. Till exempel, om ett fotbollslag har odds på -150, är de favorit att vinna matchen.

Symbolen "-" indikerar att du måste satsa mer än du står för att vinna. Med andra ord är oddsen lägre eftersom det är mer sannolikt att utfallet inträffar. Till exempel, om oddsen är -150, måste du satsa 150 $ för att vinna 100 $. Detta beror på att laget är favorit att vinna matchen, och bookmakern erbjuder lägre odds för att återspegla detta.

å andra sidan, Symbolen "+" används för att indikera underdogen i ett visst evenemang. Till exempel, om ett fotbollslag har odds på +150, är de underdog för att vinna matchen.

Symbolen "+" indikerar att du kommer att vinna mer än du satsar. Med andra ord är oddsen högre eftersom det är mindre troligt att resultatet inträffar. Till exempel om oddsen är +150, du står för att vinna $ 150 om du satsar $ 100. Detta beror på att laget är underdog för att vinna matchen, och bookmakern erbjuder högre odds för att återspegla detta.

Hur påverkar "-" dina satsningar?

Att förstå vad "-" betyder inom betting är avgörande för att placera framgångsrika spel. Om du satsar på favoriten måste du vara medveten om att du kommer att behöva satsa mer än vad du har chans att vinna. Detta innebär att du måste överväga om de odds som erbjuds är värda risken.

Å andra sidan, om du satsar på underdogen, måste du vara medveten om att du kommer att vinna mer än du satsar. Detta innebär att du måste överväga om de högre oddsen som erbjuds är värda risken.

Emanuel Nyström
Emanuel Nyströmverified

Sammanfattningsvis är det viktigt att förstå vad "-" betyder i betting för att placera framgångsrika spel. "-" används för att indikera favoriten i ett visst evenemang, och det betyder att du måste satsa mer än du står för att vinna. Å andra sidan används "+" för att indikera underdog, och det betyder att du kommer att vinna mer än du satsar.

Kom ihåg att alltid satsa ansvarsfullt och inom dina tillgångar. Med denna kunskap kan du göra mer välgrundade beslut om vadslagning och öka dina chanser för att lyckas. Lyckad vadslagning!

Ofta ställda frågor

Vad betyder "-" odds inom betting?

Symbolen "-" används för att indikera favoriten i ett visst evenemang. Det betyder att du måste satsa mer än vad du har chans att vinna.

Hur påverkar "-"-odds mina spel??

Om du satsar på favoriten måste du vara medveten om att du kommer att behöva satsa mer än vad du kommer att vinna. Detta innebär att du måste överväga om de odds som erbjuds är värda risken.

Vad betyder "+"-odds inom betting??

Symbolen "+" används för att indikera underdogen i ett visst evenemang. Det betyder att du kan vinna mer än du satsat.

Hur påverkar "+"-odds mina spel??

Om du satsar på underdogen måste du vara medveten om att du kan vinna mer än du satsar. Detta innebär att du måste överväga om de högre odds som erbjuds är värda risken.

Vilket format presenteras amerikanska odds i??

Amerikanska odds presenteras vanligtvis med antingen en "-" eller en "+" symbol. Negativa odds anger hur mycket du måste satsa för att vinna 100 USD, medan positiva odds anger hur mycket du kan vinna om du satsar 100 USD.

Vad är skillnaden mellan negativa och positiva odds??

Negativa odds indikerar att utfallet är mer sannolikt att inträffa, medan positiva odds indikerar att utfallet är mindre sannolikt att inträffa.

Hur beräknar jag mina potentiella vinster från "-" odds?

För att beräkna din potentiella vinst från "-" odds måste du multiplicera din insats med Oddsen och dividera sedan med 100. Om du t.ex. satsar 150 USD på oddset -150 blir din potentiella vinst 100 USD.

Hur beräknar jag mina potentiella vinster från "+" odds?

För att beräkna din potentiella vinst från "+" odds, måste du multiplicera din insats med oddset och sedan dividera med 100. Om du t.ex. satsar 100 USD på oddset +150 är din potentiella vinst 150 USD.

Vad bör jag tänka på när jag satsar på favoriten?

När du spelar på favoriten måste du överväga om de odds som erbjuds är värda risken. Du bör också ta hänsyn till lagets form och eventuella skador eller avstängningar som kan påverka deras prestation.

Vad bör jag tänka på när jag satsar på underdogen?

När du spelar på underdogen måste du överväga om de högre oddsen som erbjuds är värda risken. Du bör också överväga lagets form och eventuella skador eller avstängningar som kan påverka deras prestation.

Kan jag tjäna pengar genom att satsa på favoriten?

Ja, du kan tjäna pengar genom att satsa på favoriten. Du måste dock vara medveten om att du kommer att behöva satsa mer än du har chans att vinna, så du måste överväga om de odds som erbjuds är värda risken.

Kan jag tjäna pengar genom att satsa på underdogen?

Ja, du kan tjäna pengar genom att satsa på underdogen. Du måste dock vara medveten om att du kan vinna mer än du satsar, så du måste överväga om de högre odds som erbjuds är värda risken.

Hur kan jag öka mina chanser att lyckas med betting??

Till öka dina chanser För att öka dina chanser att lyckas med betting bör du göra din research och ta hänsyn till faktorer som form, skador och avstängningar. Du bör också bara satsa inom dina medel och aldrig jaga dina förluster.

Är det lagligt att spela på sport??

Lagligheten för sportspel varierar beroende på din plats. Det är viktigt att kontrollera lagarna i ditt område innan du placerar några satsningar.

Hur satsar jag ansvarsfullt??

För att spela ansvarsfullt bör du bara satsa inom dina medel och aldrig jaga dina förluster. Du bör också ta pauser från vadslagning och söka hjälp om du känner att du kan ha ett spelproblem.