Hur man sätter upp poker: En nybörjarguide

Poker är ett populärt kortspel som kan spelas i olika miljöer, från avslappnade hemmaspel till professionella turneringar. Om du är intresserad av att lära dig hur man spelar poker, det första steget är att förstå hur man sätter igång spelet. I den här guiden går vi igenom grunderna för att sätta upp ett pokerspel.

Material som behövs

Innan du kan sätta igång ett pokerspel måste du samla ihop lite material. Här är en lista över vad du behöver:

Lista över material

MaterialBeskrivning av spelet
Kortlek med kortStandardleken som används i poker är 52-kortsleken.
JetongerSpelarna använder marker för att representera sina insatser.
bordEtt särskilt pokerbord är bäst, men du kan använda vilken plan yta som helst.
Dealerns knappEn liten skiva som roterar medurs runt bordet efter varje hand.
BlindsTvångssatsningar som görs av två spelare innan varje hand delas ut.

Ställa in spelet

När du har allt nödvändigt material är du redo att sätta igång spelet. Så här går det till:

  1. Utse dealern: Dealern är ansvarig för att dela ut kort och hantera insatserna. Om du spelar med vänner kan ni turas om att vara dealer, eller så kan ni utse någon som är dealer under hela spelet. Dealerns position markeras med en liten skiva som kallas dealerknappen.
  1. Ställ in blinds: Innan varje hand delas ut måste två spelare göra tvångssatsningar som kallas blinds. Spelaren till vänster om dealern måste göra en liten blindinsats och spelaren till vänster om dealern måste göra en stor blindinsats.
  1. Blanda kortleken: Att blanda kortleken är en viktig del av spelet, eftersom det säkerställer att korten fördelas slumpmässigt och rättvist. Det finns många Det finns olika blandtekniker, välj den teknik du är mest bekväm med och se till att blanda kortleken ordentligt innan du delar ut.
  1. Dela ut korten: Dealern distribuerar två kort till varje spelare, börjar med spelaren till vänster och rör sig medurs runt bordet. Dessa kort kallas "hålkort" eller "pocketkort" och är spelarnas personliga kort som de kommer att använda för att skapa sina pokerhänder.
  1. Börja spela: När korten har delats ut börjar den första satsningsrundan.
Emanuel Nyström
Emanuel Nyströmverified

Att sätta upp ett pokerspel kan verkar Det kan kännas skrämmande i början, men med den här nybörjarguiden kommer du att kunna sätta igång och spela på nolltid. Kom ihåg att blanda kortleken noggrant, dela ut korten på ett rättvist sätt och viktigast av allt, ha kul! Lycka till LeoVegas!

Vanliga frågor och svar

F: Behöver jag ett särskilt pokerbord för att spela poker??

S: Även om ett dedikerat pokerbord är idealiskt, Du kan använda vilken plan yta som helst för att spela poker. Se bara till att det är tillräckligt stort för att rymma alla spelare och nödvändigt material.

F: Vad är dealerknappen och varför är den viktig??

S: Dealer-knappen är en liten skiva som roterar medurs runt bordet efter varje hand. Den anger vem som är dealer för den aktuella handen och bestämmer i vilken ordning blinds sätts.

F: Hur blandar jag kortleken??

S: Det finns många olika blandtekniker, t.ex. riffle shuffle, overhand shuffle och Hindu shuffle. Välj den teknik som du är mest bekväm med och se till att blanda kortleken ordentligt innan du delar ut.

F: Hur delar jag ut korten??

S: Dealern delar ut två kort till varje spelare och börjar med spelaren till vänster om sig och fortsätter medsols runt bordet. Dessa kort kallas för "hålkort" eller "pocketkort" och är spelarnas personliga kort som de kommer att använda för att skapa sina pokerhänder.

F: Vad är spelordningen i poker??

S: När korten har delats ut börjar den första satsningsrundan. Spelaren till vänster om den stora blinda går först, och spelet rör sig medurs runt bordet. När satsningsrundan är klar delar dealern ut tre gemensamma kort med bildsidan uppåt i mitten av bordet. Detta kallas för "floppen" och följs av ytterligare en satsningsrunda. Dealern delar sedan ut ett fjärde gemensamt kort ("turn") och ett femte gemensamt kort ("river"), med en satsningsrunda efter att varje kort har delats ut. Spelaren med den bästa femkortshand vinner potten.