Förstå Plus-Minus i betting: Vad du behöver veta

Om du är intresserad av sportspel har du förmodligen hört termerna "plus" och "minus" kastas runt. Men vad betyder de? Att förstå dessa termer är viktigt om du vill fatta välgrundade spelbeslut och potentiellt tjäna pengar.

I korthet hänvisar "plus" och "minus" till poängspridningen, vilket är ett sätt att jämna ut spelplanen i en vadslagningsmatch. "Minus"-laget är favorit att vinna, så de måste vinna med ett visst antal poäng för att täcka spridningen och anses vara ett vinnande spel. "Plus"-laget är underdog och kan förlora matchen så länge de håller poängen inom ett visst poängintervall.

Men det är mer än så. Att förstå plus/minus kan också hjälpa dig att avgöra hur mycket pengar du kan vinna eller förlora. Oddsen för varje lag kommer att anges som ett negativt eller positivt tal, vilket indikerar spelarens utbetalning om de vinner. Ett "minus"-tal anger hur mycket du skulle behöva satsa för att vinna 100 USD, medan ett "plus"-tal anger hur mycket du skulle vinna om du satsade 100 USD.

Övergripande, förstå innebörden Plus/minus är avgörande för att fatta välgrundade spelbeslut, beräkna potentiella utbetalningar och i slutändan vinna på sportsbetting. Så oavsett om du är en erfaren spelare eller precis har börjat, ta dig tid att bekanta dig med denna viktiga aspekt av spelet!

Att förstå Plus Minus i sportsbetting

Vad betyder plus minus??

Plus minus, även känt som point spread eller handicap, är det vanligaste sättet att satsa på sportevenemang. Det är ett system som syftar till att jämna ut spelplanen genom att ge underdogen ett försprång och favoriten ett handikapp. Enkelt uttryckt anger plus minus vilket lag som är favorit och vilket lag som är underdog, och med hur många poäng favoriten kan vinna eller underdogen kan förlora och ändå täcka spridningen LeoVegas.

Plustecknet (+) bredvid ett lags odds betyder att de är underdog, och minustecknet (-) betyder att de är favorit. Siffran bredvid plus- eller minustecken är poängspreaden, som anger hur många poäng favoriten måste vinna med för att täcka spreaden eller hur många poäng underdogen inte får förlora med för att täcka spreaden.

Till exempel, om New York Knicks spelar mot Los Angeles Lakers och Knicks har ett plustecken (+) bredvid sina odds, betyder det att de är underdog, och Lakers är favorit med ett minustecken (-) bredvid sina odds. Om poängspridningen är -5.5, betyder det att Lakers måste vinna med minst 6 poäng för att ett spel på Lakers ska vinna. Å andra sidan, om någon satsar på Knicks, kommer de att vinna vadet om Knicks antingen vinner matchen direkt eller förlorar med 5 poäng eller mindre.

Sammanfattningsvis är förståelsen av plus minus-systemet avgörande för framgångsrik sportsbetting. Det gör det möjligt för spelare att bestämma favoriten och underdogen i en viss match, och med hur många poäng favoriten måste vinna eller underdogen måste förlora med för att täcka spridningen. I slutändan handlar vadslagning på sport om att fatta välgrundade beslut, och att veta hur man läser plus minus är en viktig del av denna beslutsprocess.

Plus-minus-systemets roll i sportsbetting

När det gäller sportspel är plus minus-systemet en viktig faktor för att avgöra resultatet av ett spel. Plus minus, även känt som point spread, är en metod som används för att jämna ut spelplanen mellan två lag genom att tilldela en marginal av poäng till den upplevda underdogen. Marginalen adderas eller subtraheras sedan från slutresultatet för det favorittippade laget för att avgöra om spelet är en vinst eller förlust.

Till exempel, om ett fotbollslag är listat på -6.5, betyder det att de är favoriter och måste vinna med minst 7 poäng för att täcka spreaden och för att ett spel på dem ska vinna. Omvänt, om ett lag är listat på +6.5, betyder det att de är underdogs och kan förlora med upp till 6 poäng och ändå täcka spridningen och ge ett vinnande spel.

Plus minus-systemet är utformat för att göra det lika attraktivt att satsa på båda lagen, eftersom spridningen teoretiskt gör det lika troligt att båda lagen vinner spelet. Det tillför också ett element av strategi och analys till sportspel, eftersom spelare måste ta hänsyn till faktorer som lagprestationer, skador och väderförhållanden när de avgör om de ska satsa på ett lag för att täcka spridningen eller inte.

Sammantaget kan plus minus roll i sportspel inte underskattas. Det är en avgörande faktor att ta hänsyn till när man placerar ett spel och kan ofta göra skillnaden mellan ett vinnande och ett förlorande spel.

Olika typer av plus minus betting

Plus minus betting är en populär typ av sportsbetting som innebär att man placerar ett spel på resultatet av en match eller ett evenemang baserat på en poängspread. Det finns olika typer av plus minus betting, var och en med sin egen uppsättning regler och strategier.

Spel på poängspread

Point spread betting är den vanligaste typen av plus minus betting. Detta innebär att man satsar på vilket lag som kommer att vinna matchen, med en poängspridning som fastställs av bookmakers för att jämna ut oddsen. Favoritlaget får en negativ (-) poängspridning, medan underdog-laget får en positiv (+) poängspridning. För att vinna spelet måste favoritlaget vinna med fler poäng än spridningen, medan underdog-laget antingen måste vinna matchen direkt eller förlora med färre poäng än spridningen.

Moneyline-vadslagning

Moneyline betting är en annan typ av plus minus betting som innebär att man spelar på vilket lag som kommer att vinna matchen direkt, oavsett poängspridningen. I denna typ av vadslagning får favoritlaget en negativ (-) moneyline, medan underdog-laget får en positiv (+) moneyline. Den negativa moneyline anger hur mycket du skulle behöva satsa för att vinna 100 USD, medan den positiva moneyline anger hur mycket du skulle vinna om du satsade 100 USD.

Över/Under-spel

Över/under-spel är en typ av plus-minus-spel som innebär att man satsar på den totala poängen för ett spel eller evenemang, snarare än resultatet. Bookmakers sätter en totalpoäng och spelare kan satsa på om den faktiska poängen kommer att vara över eller under den totala poängen. I denna typ av vadslagning anger plus- (+) och minustecknen (-) oddsen för varje sida av vadslagningen. Till exempel kan ett spel på över ha en linje på +110, medan ett spel på under kan ha en linje på -120.

Hur man läser plus minus-odds

Plus minus-odds är ett vanligt sätt för spelbolag att visa oddsen på ett sportevenemang. Dessa odds visar sannolikheten för ett resultat och den potentiella utbetalningen för en insats. Att förstå plus minus-odds är viktigt för att kunna göra välgrundade satsningar och maximera potentiella vinster.

Plus- och minustecken på dessa odds indikerar underdog respektive favorit. Favoriten betecknas med ett minustecken och underdogen betecknas med ett plustecken. Till exempel, om oddsen för en match är -180 för favoriten och +140 för underdogen, har favoriten en högre sannolikhet att vinna än underdogen.

Siffran bredvid plus- eller minustecken anger den potentiella utbetalningen för ett spel på 100 USD. Till exempel, i oddsen -180 för favoriten krävs en insats på 180 $ för att vinna 100. I oddsen +140 för underdogen, skulle ett spel på 100 $ betala ut 140 $ om underdogen vinner.

Det är viktigt att notera att oddsen kan ändras när fler spel placeras på evenemanget och när spelet närmar sig. Sportspelare bör hålla sig informerade om de senaste oddsen och linjerörelserna för att maximera sin spelstrategi.

Att förstå hur man läser plus minus-odds är avgörande för framgångsrik sportsbetting. Genom att identifiera underdog och favorit, och förstå den potentiella utbetalningen för en insats kan sportspelare fatta välgrundade beslut och potentiellt tjäna stora vinster.

Beräkna utbetalningar med Plus Minus

När det gäller sportsbetting är det viktigt att förstå innebörden av plus minus, inte bara för att avgöra resultatet av ett spel, utan också för att beräkna potentiella utbetalningar. Plus minus-odds är ett sätt för bookmakers att jämna ut spelplanen mellan underdog och favorit, vilket gör vadslagningen mer rättvis och konkurrenskraftig.

Att beräkna utbetalningar med hjälp av plus minus-odds kräver en grundläggande förståelse för matematiska ekvationer. När du satsar på favoriten används minussiffran för att avgöra hur mycket du behöver satsa för att vinna 100. Till exempel, om oddsen är -150, måste du satsa $ 150 för att vinna $ 100.

Å andra sidan, när du satsar på underdogen, används plusnumret för att visa hur mycket du kommer att vinna för varje 100 $ satsning. Till exempel, om oddsen är +175, kommer du att vinna 175 $ för varje 100 $ insats.

För att beräkna potentiella utbetalningar baserat på plus minus-odds, dividera helt enkelt oddsen med 100 och multiplicera det med ditt insatsbelopp. Detta kommer att ger dig total utbetalning om ditt spel är framgångsrikt.

Det är viktigt att notera att även om plus minus-odds är ett användbart verktyg för sportspel, finns det andra faktorer att ta hänsyn till när man gör ett spel, till exempel lagets prestationshistorik, skador och väderförhållanden.

Vanliga misstag att undvika vid Plus Minus betting

När det gäller sportsbetting är plus minus-systemet ett av de mest populära och använda. Men många spelare gör vanliga misstag som kan leda till förluster, särskilt när de precis har börjat. Här är några viktiga misstag att undvika när du använder plus minus-systemet:

 • Att inte förstå oddsen: Plus minus-systemet baseras på odds som sätts av bookmakers. Det är viktigt att förstå hur oddsen fungerar och hur de påverkar dina potentiella vinster.
 • Spel baserat på känslor: Det är lätt att dras med i spänningen inför en match eller att satsa på sitt favoritlag. Men detta kan leda till irrationella beslut och dåliga spelval.
 • Att inte hålla sig till en budget: Det är viktigt att sätta en budget för din sportsbetting och hålla sig till den. Att satsa mer än du har råd att förlora kan leda till ekonomiska problem och förstöra din njutning av aktiviteten.
 • Ignorera viktig information: För att fatta välgrundade spelbeslut måste du undersöka lagen, spelarna och andra relevanta faktorer som kan påverka resultatet av en match. Att ignorera denna information kan vara skadligt för din övergripande framgång.
 • Jagar förluster: När du upplever en förlust kan det vara frestande att försöka kompensera den genom att placera fler spel. Detta kan dock leda till ännu större förluster och ekonomiska problem.

Att förstå plus minus-systemet och undvika dessa vanliga misstag kan hjälpa dig att fatta bättre spelbeslut och öka dina chanser att lyckas. Kom ihåg att alltid fatta välgrundade beslut, sätta en budget och vara disciplinerad i dina spelvanor.

Fördelar med Plus Minus betting

En av de största fördelarna med plus minus betting är att du snabbt och enkelt kan förstå vad som händer i ett spel. Med plus minus-systemet kan du på ett ögonblick se vilket lag som är favorit och vilket lag som är underdog. Detta kan vara till stor hjälp när du gör satsningar i spelet eller försöker bestämma vilket lag du ska satsa på före en match.

En annan fördel med plus minus betting är att det är mycket flexibelt. Med det här systemet kan du spela på en mängd olika sporter och evenemang, från fotboll och basket till tennis och golf. Plus minus betting kan också användas för enskilda evenemang, till exempel en boxningsmatch eller en hästkapplöpning, samt för hela säsonger, till exempel en basket- eller fotbollssäsong.

Ytterligare en fördel med plus minus betting är att det erbjuder en stor variation. Det finns många olika typer av spel som du kan göra med plus minus-systemet, från enkla moneyline-spel till mer komplexa spel som parlays och teasers. Det innebär att du kan anpassa dina spel efter dina egna preferenser och risktolerans, vilket gör plus minus betting till ett utmärkt val för både avslappnade och seriösa spelare.

 • Lätt att förstå: Plus minus betting ger en snabb och enkel förståelse av oddsen.
 • Flexibel: Du kan spela på en mängd olika sporter och evenemang med plus minus betting.
 • Erbjuder variation: Det finns många typer av spel tillgängliga med plus minus-systemet, vilket möjliggör anpassning och personalisering av spel.

Nackdelar med Plus Minus Betting

Även om plus minus betting kan verka som ett enkelt och bekvämt sätt att satsa på sport, har det också flera nackdelar som spelarna bör vara medvetna om:

 • Risk att förlora pengar snabbt: Plus minus betting erbjuder relativt låga utbetalningar, vilket innebär att spelare måste satsa stora summor pengar för att göra betydande vinster. Detta sätter dem i en högre risk att förlora mycket pengar på kort tid om de gör några felaktiga val.
 • Begränsade spelalternativ: Plus minus-spel är begränsade till några få grundläggande spelalternativ, som att satsa på resultatet av en match eller poängspridningen. Detta kan bli repetitivt, och spelare kanske vill ha mer variation i sina spelalternativ.
 • Felaktigheter i poängspreaden: Plus minus betting förlitar sig starkt på noggrannheten i poängspreaden, som fastställs av oddsmakare. Men dessa poängspreadar kanske inte alltid exakt återspeglar de verkliga styrkorna och svagheterna hos varje lag, vilket leder till oväntade resultat och förluster för spelarna.
 • Inga säkringsalternativ: Plus minus-vadslagning erbjuder inga hedgingalternativ för spelare, vilket innebär att de inte kan placera spel för att minimera potentiella förluster eller öka potentiella vinster. Detta kan göra det svårt för spelare att hantera sin risk och maximera sina vinster.

Även om plus minus betting kan vara en populär form av sportsbetting, är det inte utan nackdelar. Spelare bör noga överväga dessa nackdelar innan de placerar några spel och se till att de är bekväma med de risker som är inblandade.

Exempel på Plus Minus Betting i praktiken

Låt oss säga att du spelar på en NBA-match mellan Los Angeles Lakers och Milwaukee Bucks. Poängspridningen för matchen är Lakers -5.5, vilket innebär att Lakers måste vinna med 6 eller fler poäng för att du ska vinna ditt spel. Om du satsar på att Lakers ska täcka spreaden, skulle ditt spel se ut så här: Lakers -5.5 (-110). -110 indikerar att du måste satsa $110 för att vinna $100.

Ett annat exempel är ett moneyline-spel på en NFL-match mellan New England Patriots och Pittsburgh Steelers. Moneyline för matchen är Patriots -150, vilket innebär att du skulle behöva satsa 150 $ för att vinna 100 $ om du satsar på att Patriots vinner. Om du satsar på att Steelers vinner, skulle moneyline vara Steelers +130, vilket innebär att du skulle vinna $130 om du satsar $100 på Steelers och de vinner.

Ett tredje exempel är ett totalspel på en college-fotbollsmatch mellan Alabama Crimson Tide och Georgia Bulldogs. Över/Under för matchen är satt till 47.5 poäng, vilket innebär att du kan spela på att det totala antalet poäng som görs i matchen är över eller under 47.5 poäng. Om du satsar på över och slutresultatet blir 28-24, blir den totala poängen 52 och du vinner ditt spel. Om du spelar på Under och slutresultatet blir 21-14, blir den totala poängen 35 och du vinner ditt spel.

Plus Minus i populära sporter

Plus minus-spel är ett vanligt inslag i sportspel och används för att handikappa ett visst lag eller en viss spelare för att skapa en jämnare spelplan. I basket, till exempel, kan ett lag ha en poängspread på +5, vilket innebär att de måste vinna matchen eller förlora med högst 5 poäng för att du ska vinna ditt spel på dem. Motståndarlaget, å andra sidan, kan ha en poängspridning på -5, och de måste vinna med 6 eller fler poäng för att vinna spelet.

I fotboll fungerar plus minus-spel på samma sätt, med lag som får en poängspridning som de antingen måste slå eller hålla sig inom för att vinna eller täcka vadet. Denna typ av vadslagning är populär inom många andra sporter, inklusive hockey, baseboll och fotboll.

Även om plus minus-spel kan vara en utmaning för nybörjare, kan det vara ett bra sätt att få bättre odds på ett lag eller en spelare som du tror har en fördel. Genom att handikappa laget eller spelaren på detta sätt kan spelbolagen uppmuntra spel på båda sidor av en viss matchning, vilket hjälper till att säkerställa att de tjänar pengar oavsett resultatet av matchen eller evenemanget.

 • Basket: I basket hänvisar plus minus-spel till en poängspridning som läggs till eller dras ifrån ett lags slutresultat för att skapa en jämnare spelplan för spelarna.
 • Fotboll: I fotboll används plus minus-spel för att skapa en jämnare spelplan, där lagen ges en poängspridning som de antingen måste slå eller hålla sig inom för att vinna eller täcka vadet.
 • Hockey: Precis som i basket och fotboll är plus minus-spel populära i hockey, där lagen får en poängspridning som de antingen måste slå eller hålla sig inom för att vinna eller täcka vadet.
 • Baseboll: I baseboll fungerar plus minus betting på samma sätt som i andra sporter, med lag som ges en poängspridning som de antingen måste slå eller hålla sig inom för att vinna eller täcka insatsen.
 • Fotboll: Plus minus betting är också vanligt inom fotboll, där lagen ges en poängspread som de antingen måste slå eller hålla sig inom för att vinna eller täcka insatsen.

I slutändan är plus minus betting ett bra sätt att lägga till lite spänning till din sportspelupplevelse, och det kan ge en jämnare spelplan för tillfälliga spelare som inte har samma erfarenhet eller kunskapsnivå som professionella spelare.

Plus minus i specifika speltyper

Även om plus minus är en vanlig term inom sportsbetting, kan det ha olika betydelser beroende på den specifika vadslagningstypen. I spel på poängspread hänvisar plus minus till antalet poäng som ett lag antingen ger eller får. Till exempel, ett lag som listas som +3.5 betyder att de får 3.5 poäng, medan ett lag som är listat som -3.5 betyder att de ger 3.5 poäng.

I moneyline-spel kan plus-minus-symbolerna beteckna underdog och favorit i en match. En plus-symbol före oddset betyder att laget är underdog och beloppet du kan vinna baseras på en insats på 100. En minussymbol före oddset betyder att laget är favorit och beloppet du måste satsa för att vinna 100 $ baseras på oddsen.

Vid totalsatsning hänvisar plus-minus-symbolerna till över och under Spel. En plus-symbol betyder överspel, medan en minus-symbol betyder underspel. Till exempel, en total som anges som +7.5 betyder att över måste satsas för att vinna, medan en total som anges som -7.5 betyder att under måste satsas för att vinna.

 • Spel på poängspridning: Plus (+) avser underdogs, medan minus (-) avser favoriter.
 • Moneyline vadslagning: Plus (+) avser underdogs, medan minus (-) avser favoriter.
 • Spel på totalsumma: Plus (+) betyder över, medan minus (-) betyder under.

Trender och analys av Plus Minus Betting

Plus minus betting, även känt som point spread eller handicap betting, är ett populärt sätt att betta på sportevenemang. Det innebär att man satsar på om ett lag eller en idrottare kommer att vinna med ett visst antal poäng eller inte. För att göra en välgrundad satsning är det viktigt att förstå trenderna och analysen av plus minus betting.

En trend att hålla utkik efter är hemmaplansfördelen. I många sporter har hemmalaget en större chans att vinna på grund av bekanta omgivningar och stödjande fans. Som ett resultat kan poängspridningen justeras till förmån för det gästande laget för att jämna ut oddsen. Att analysera ett lags hemma- och bortafacit kan ge en inblick i deras prestationer och potentiella poängspridningsresultat.

En annan trend att ta hänsyn till är väder och spelförhållanden. Utomhussporter som fotboll och baseboll kan påverkas av regn, vind och extrema temperaturer. Dessa förhållanden kan påverka resultatet av matchen och kan resultera i oväntade poängspreadar. Att analysera väderprognosen och lagets tidigare prestationer under liknande förhållanden kan hjälpa till att göra en mer informerad satsning.

Slutligen är det viktigt att analysera lagets styrkor och svagheter vid plus minus betting. Lag med stark offensiv kan ha en större chans att vinna med en större marginal, vilket resulterar i en större poängspridning. På samma sätt kan lag med svagare försvar ha svårare att vinna med stor marginal. Analys av spelarstatistik, lagdynamik och tidigare prestationer kan ge insikt i ett lags potentiella poängspridningsresultat.

 • Sammanfattningsvis kan förståelse för trender och analys av plus minus betting hjälpa till att göra en informerad satsning. Ta hänsyn till faktorer som hemmaplansfördel, väder- och spelförhållanden samt lagets styrkor och svagheter när du fattar ditt beslut.

Plus minus i livebetting

Livebetting har blivit alltmer populärt bland sportspelare under de senaste åren, eftersom det gör det möjligt för dem att satsa på spel som redan pågår. Plus minus vadslagning är en av de mest Vanliga typer av satsningar i livebetting, och det handlar om att satsa på resultatet av ett spel eller evenemang baserat på en poängspridning.

I plus minus betting betecknas favoriten med ett minustecken (-) och underdogen betecknas med ett plustecken (+). Till exempel, om New England Patriots spelar mot Miami Dolphins och Patriots är favorit att vinna med 7 poäng, kan plus minus-linjen ställas in på -7 för Patriots och +7 för Dolphins.

För att vinna ett spel på Patriots i det här scenariot måste de vinna matchen med mer än 7 poäng. Om du satsar på Dolphins kan de antingen vinna matchen eller förlora med mindre än 7 poäng och ditt spel kommer fortfarande att vara en vinnare. Om Patriots vinner med exakt 7 poäng, anses spelet vara en push och alla insatser återbetalas.

Plus minus-spel i livebetting gör att du kontinuerligt kan justera din insats baserat på hur spelet fortskrider. Om Patriots får en stark start och det ser ut som att de kan täcka spridningen, kan du öka din satsning på dem. Omvänt, om Dolphins spelar bättre än förväntat, kan du placera ett spel på att de täcker spridningen eller till och med vinner matchen direkt.

Sammantaget kan plus minus-spel i livebetting göra sportbettingupplevelsen mer spännande och ge fler möjligheter att vinna pengar. Det är dock viktigt att förstå reglerna och mekaniken för plus minus betting innan du placerar några satsningar.

Plus minus och parlays

Om du är bekant med plus minus odds kanske du undrar hur de gäller för parlays. I en parlay satsar du på att två eller flera resultat ska inträffa. Detta innebär att du kan kombinera flera plus minus-spel till en enda parlay.

När det gäller att beräkna oddsen för en parlay måste du känna till plus minus oddsen för varje enskilt spel. Sedan kan du använda en parlay-kalkylator för att bestämma de totala oddsen för parlayen.

Tänk på att eftersom du kombinerar flera spel kommer de totala oddsen för en parlay vanligtvis att vara högre än oddsen för varje enskilt spel. Detta innebär att parlays kan vara ett bra sätt att potentiellt vinna en större utbetalning, men de kommer också med en högre risknivå.

Dessutom kan vissa spelbolag ha olika regler eller begränsningar när det gäller att placera ett parlay-spel med plus minus-odds. Var noga med att kontrollera de specifika reglerna och bestämmelserna för din valda sportsbook innan du placerar några parlay-spel.

 • Tips: Överväg att använda en parlay-kalkylator för att hjälpa dig att bestämma oddsen och den potentiella utbetalningen för dina parlay-spel.
 • Obs! Att spela på parlays med plus minus-odds kan vara mer komplicerat än att bara spela på enskilda spel, så se till att göra din research och förstå riskerna innan du placerar några spel.
Plus Minus Exempel:
Om plus minus-oddsen för en match är +120, betyder det att om du satsar 100 USD och laget du satsade på vinner, vinner du ytterligare 120 USD. Om oddsen var -120 skulle du behöva satsa 120 USD för att vinna ytterligare 100 USD.

Tips för att förstå Plus Minus i sportspel

För att framgångsrikt satsa på sport med plus minus-systemet är det viktigt att ha en gedigen förståelse för hur det fungerar. Här är några tips som hjälper dig fatta välgrundade beslut:

 • Förlita dig inte enbart på plus minus-numret: Även om plus minus-numret är en viktig faktor att ta hänsyn till när du spelar, är det inte det enda du ska fokusera på. Du bör också ta hänsyn till lagets senaste resultat, skador och andra relevanta faktorer.
 • Förstå oddsen: Innan du placerar en insats är det viktigt att förstå odds som är förknippade med plus minus-systemet. Till exempel, om ett lag är listat med ett plus 150, betyder det att en insats på 100 $ skulle resultera i en utbetalning på 150.
 • Gör din research: Innan du placerar ett spel är det viktigt att du gör din research om lagen och spelarna som är inblandade. Titta på deras tidigare prestationer, skadehistorik och andra faktorer som kan påverka resultatet av spelet.
 • Sätt en budget: För att undvika att förlora mer pengar än du har råd med, det är viktigt att sätta en budget och hålla sig till den. Satsa bara det du har råd att förlora.
 • Ta hänsyn till flera faktorer: När du fattar ditt beslut, ta hänsyn till flera faktorer utöver plus minus-numret. Titta på över/under, spread och all annan relevant information som kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.
 • Ha tålamod: Det är viktigt att ha tålamod när man bettar med plus minus-systemet. Ha inte bråttom att fatta ett beslut och ta dig tid att överväga alla relevanta faktorer innan du placerar ditt spel.