Förstå betydelsen av -1 i fotbollsspel: Allt du behöver veta

Om du är en ivrig spelare har du kanske stött på termen “-1” inom fotbollsbetting. När du ser ett lag med ett “-1” handikapp betyder det att de måste vinna matchen med minst två mål för att ditt spel ska vinna. På den andra sidan, om de vinner med bara ett mål eller spelar oavgjort, förlorar du spelet.

Enkelt uttryckt är “-1” handikapp ett sätt att jämna ut spelplanen mellan två lag med olika nivåer av styrka och prestation. Det betyder att bookmakers ger det svagare laget ett försprång på ett mål för att göra matchen mer konkurrenskraftig.

Att spela på ett lag med ett “-1” handikapp är dock inte alltid lätt. Det kräver en grundlig analys av lagens form, skador och inbördes möten. I den här artikeln kommer vi att förklara i detalj vad “-1” betyder inom fotbollsbetting och ge några tips om hur man fattar välgrundade beslut när man satsar på den här typen av spel.

Så oavsett om du är en erfaren spelare eller en nybörjare, läs vidare för att upptäcka allt du behöver veta om “-1” i fotbollsbetting.

Att förstå vadslagningsodds

Spelodds är numeriska representationer av sannolikheten för ett specifikt resultat i ett sportevenemang. De används av bookmakers för att bestämma utbetalningarna och av spelare för att fatta välgrundade beslut när de placerar spel.

Oddsen beräknas baserat på olika faktorer som lagens/spelarnas tidigare prestationer, deras nuvarande form, spelförhållanden och andra variabler. Oddsen uttrycks i olika format, inklusive decimaltal, bråktal och amerikanska tal LeoVegas.

Decimalodds representerar den totala utbetalningen för ett vinnande spel, inklusive insatsen. Så om oddsen är 1.50, en insats på $ 10 skulle resultera i en total utbetalning på $ 15 (inklusive insatsen). Fraktionerade odds representerar vinsten i förhållande till insatsen. Så om oddsen är 3/1, kommer en insats på 10 USD att resultera i en vinst på 30 USD om den lyckas. Amerikanska odds representerar utbetalningen för en insats på 100 USD. Så om oddsen är -150, kommer en insats på 150 USD att resultera i en total utbetalning på 250 USD (inklusive insatsen).

Att förstå odds är avgörande för framgångsrik sportsbetting. Det gör det möjligt för spelare att bedöma risk och belöning för varje spel och bestämma värdet. Erfarna spelare använder olika spelstrategier som arbitrage, hedging och value betting för att maximera sina vinster och samtidigt minimera riskerna.

Vad är handikappspel?

Handikappspel är en form av sportspel som kan jämna ut spelplanen och öka spänningen i en match. I grund och botten tillämpas ett handikapp på ett lag för att skapa en spelmöjlighet. Laget med handikapp får ett virtuellt försprång, vilket innebär att de fortfarande kan Vinn matchen även om de förlorar med ett visst antal poäng eller mål.

Om du till exempel spelar på en fotbollsmatch och handikappet är -1 för lag A, betyder det att de måste vinna med minst två mål för att ditt spel ska gå hem. Å andra sidan, om du satsar på Lag B med ett +1 handikapp, kan de antingen vinna matchen eller förlora med bara ett mål för att ditt spel ska vara framgångsrikt.

Handikappspel används ofta när ett lag anses vara betydligt starkare än det andra. Genom att använda ett handikapp kan oddsen justeras för att göra spelet mer tilltalande för båda sidor. Handikappspel kan också tillämpas på andra sporter, t.ex. basket, där poängspridningen används som en form av handikapp.

Det är viktigt att förstå handikappet innan du placerar ett spel, eftersom det kan påverka sannolikheten för ett framgångsrikt resultat avsevärt. För nybörjare rekommenderas det att göra lite efterforskningar och hitta en bookmaker som erbjuder detaljerade förklaringar och resurser för handikappspel.

Så fungerar handikappspel

Handikappspel är en populär spelform där bookmakern ger ett av lagen eller spelarna en fiktiv fördel, eller handikapp, för att jämna ut spelplanen och ge bättre odds för spelentusiaster.

Handikapp-processen innebär att ett förutbestämt antal poäng ges till det svagare laget eller spelaren, som är känd som underdog. Dessa poäng läggs till deras slutresultat i slutet av matchen. Denna poäng jämförs sedan med poängen för favoritlaget eller spelaren. Om underdogen slår favoritlaget med de extra poängen, vinner handikappspelaren spelet.

Till exempel, i en fotbollsmatch mellan Barcelona och Levante, kan bookmakern ge Levante ett handikapp på +2 mål. Detta innebär att Levante kommer att ha ett 2-måls försprång före matchstart. Om de förlorar matchen med bara 1 mål, eller om de vinner eller spelar oavgjort, vinner den spelare som lagt ett spel på Levante med detta handikapp spelet.

Handikappspel är särskilt populära i sporter som fotboll, basket, amerikansk fotboll och rugby. Det är ett intressant och engagerande sätt att satsa på underdogs och gör det också möjligt för spelare att satsa på resultatet av spelet utan att behöva förutsäga vinnaren.

Vad är -1 handikapp betting?

När det gäller att satsa på fotboll är -1 handikappspel en typ av satsning som kan vara både lukrativ och riskabel. Enkelt uttryckt innebär det att ett lag får en nackdel med ett mål i början av matchen. Detta innebär att laget inte får förlora med mer än ett mål för att ditt spel ska vara framgångsrikt.

Till exempel, om du placerar ett -1 handikappspel på Lag A och de vinner matchen 2-1, skulle ditt spel fortfarande vara framgångsrikt eftersom -1 handikapp skulle innebära att de faktiskt vann matchen 1-1 i termer av ditt spel.

Men om Lag A förlorar matchen med 2-0, kommer ditt spel inte att gå in eftersom de skulle ha förlorat med två mål, vilket är mer än det -1 handikapp som de fick i början av matchen.

-1 handikappspel kan vara ett bra alternativ om du har en stark tro på att ett lag kommer att vinna med en betydande marginal, men det är viktigt att komma ihåg att det kommer med en högre risknivå jämfört med andra typer av spel.

Det är också värt att notera att -1 handikappspel bara är ett av många handikappspel som kan placeras på fotbollsmatcher. Andra alternativ inkluderar -2 och -3 handikappspel, som innebär ännu större risk men som också kan leda till större utbetalningar om de lyckas.

Förstå innebörden av -1 i fotbollsspel

När du placerar spel på fotbollsmatcher kan det vara överväldigande att dechiffrera vad olika odds och termer betyder. En populär term som spelare stöter på är "-1" handikapp eller spread. Denna term används för att representera ett lags fördel eller nackdel i spelet, vilket bestäms av spelbolaget.

Till exempel, om ett lag får en -1-spread betyder det att de måste vinna matchen med minst två poäng för att spelaren ska vinna sitt spel. Om laget vinner med endast en poäng, anses spelet vara en "push" eller oavgjort, och spelaren får tillbaka sin ursprungliga insats.

Å andra sidan, om ett lag ges en +1 spread, anses de vara underdog och kan förlora matchen med en poäng och ändå vinna spelet. Om laget förlorar med två eller fler poäng förlorar spelaren sin insats.

Handikappet -1 är ett attraktivt alternativ för spelare som tror att ett visst lag kommer att vinna matchen övertygande. Det krävs dock en större segermarginal för att få in pengar på spelet. Som alltid är det viktigt för spelare att göra sin research och analysera lagen och oddsen innan de placerar sina spel.

Exempel på spel på -1 handikapp

Match: Barcelona vs Real Madrid

Barcelona är favorit att vinna matchen, med oddset 1.50. Om du däremot vill spela på Barcelona med ett -1-handikapp får du bättre odds men också ett svårare utfall att vinna.

Om du väljer att spela på Barcelona med ett -1 handikapp, betyder det att de måste vinna matchen med minst två mål för att ditt spel ska vara framgångsrikt. Om Barcelona vinner med 2-0 är ditt spel en vinnare. Men om de bara vinner med ett mål, eller om matchen slutar oavgjort eller förloras, är ditt spel förlorat.

Oddsen för Barcelona med ett -1-handikapp kommer att vara högre, till exempel 2.25. Detta innebär att om du satsar 100 kr på Barcelona med ett -1 handikapp och de vinner med två mål eller mer, kommer du att få en utbetalning på 225 kr. Men om de bara vinner med ett mål eller om matchen slutar oavgjort eller med förlust, förlorar du din insats på 100.

 • Om du satsar på Barcelona med ett -1.5 handikapp, de måste vinna med minst två och ett halvt mål för att ditt spel ska vara framgångsrikt.
 • Om du spelar på Real Madrid med +1 handikapp, måste de vinna matchen, spela oavgjort eller förlora med endast ett mål för att ditt spel ska gå hem.
 • Om du spelar på oavgjort med ett handikapp på 0, betyder det att om matchen slutar oavgjort, är ditt spel en vinnare.
HandikappBarcelonaReal Madrid
-12.251.80
-1.52.751.50
01.502.50

är det Viktigt att förstå handikappspel och oddsen som erbjuds av bookmakers innan du placerar dina spel. Kom alltid ihåg att spela ansvarsfullt och satsa bara de pengar du har råd att förlora.

Fördelar med -1 handikappspel

1. Ökade odds

Genom att lägga till ett -1-handikapp till ett lag ökar oddsen för att laget vinner matchen kraftigt. Detta beror på att de förväntas vinna med minst två mål, vilket innebär att det mer riskfyllda spelet har högre odds och en potentiellt högre utbetalning.

2. Högre chanser att vinna

När du satsar på ett lag med -1 handikapp måste de vinna med minst två mål för att du ska vinna spelet. Detta ger dig en extra buffert, eftersom om laget bara vinner med ett mål, returneras insatsen istället för att förloras. Detta gör -1 handikappspel till ett säkrare alternativ jämfört med traditionella matchvinnarspel.

3. Fler spelmöjligheter

Handikappspel ger fler spelmöjligheter, eftersom det jämnar ut spelplanen för lag som är starkt favorittippade. Genom att lägga till ett -1-handikapp till det favorittippade laget kan du fortfarande placera ett spel på matchen utan att riskera en stor summa pengar. Detta möjliggör också mer spänning och engagemang under matchen, eftersom även underdog-laget fortfarande kan vinna vadet om de förlorar med mindre än ett mål.

4. Flexibilitet i strategin

-1 handikappspel kan vara ett värdefullt verktyg i en spelares strategi. Det möjliggör en rad olika alternativ, som att satsa på att favoritlaget vinner med mer än två mål (vilket kan ge en stor utbetalning), eller att satsa på att underdoglaget förlorar med mindre än ett mål (vilket kan ge tillbaka din ursprungliga insats).

Sammanfattning
Fördelar med -1 handikappspel
Ökade odds
Högre chanser att vinna
Fler möjligheter att satsa
Flexibilitet i strategin

Nackdelar med -1 handikappspel

Även om -1-handikappspel kan verka som ett attraktivt alternativ på grund av de högre oddsen och potentialen för en större utbetalning, finns det också flera nackdelar att tänka på.

 • Ökad risk: Att spela på ett -1-handikapp innebär att du i huvudsak satsar på att det favorittippade laget vinner med två mål eller mer. Detta ökar risken för att förlora ditt spel, eftersom även ett enda mål av motståndarlaget kan leda till förlust.
 • Lägre odds: Även om oddsen för ett -1-handikapp är högre än för ett vanligt matchspel, är de vanligtvis lägre än för mer specifika spel som första målskytt eller rätt resultat. Detta innebär att du kanske inte får en lika hög utbetalning som du skulle ha fått med ett mer specifikt spel, trots den ökade risken.
 • Mindre flexibilitet: -1 handikappspel gäller endast för vissa matcher och kanske inte alltid är tillgängliga. Detta begränsar dina alternativ och kan lämna dig utan en genomförbar spelstrategi för vissa spel.

Innan du placerar ett spel på ett -1-handikapp är det viktigt att väga de potentiella fördelarna mot nackdelarna och bara fortsätta om du känner dig säker på dina chanser att vinna.

Så tjänar du på -1 handikappspel?

Handikappspel är ett populärt alternativ inom fotbollsspel, och -1 handikappspel är en av de vanligaste vanliga typer av handikapp. Denna typ av spel innebär att ett lag startar matchen med ett underläge på ett mål, och för att spelet ska vara framgångsrikt måste laget vinna med minst två mål.

Så, hur kan du tjäna pengar på -1 handikappspel? Det viktigaste är att göra din research och hitta lag som sannolikt kommer att vinna med minst två mål. Titta på lagets form, deras senaste resultat och eventuella skador eller avstängningar som kan påverka deras prestation.

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är motståndet. Är de ett svagare lag som sannolikt kommer att kämpa mot ett starkt lag med ett -1-handikapp? Eller är de ett lag som har ett stabilt försvar och sannolikt inte kommer att släppa in mer än ett mål?

En strategi som vissa spelare använder är att kombinera -1 handikappspel med andra typer av spel, till exempel över/under eller båda lagen gör mål. Detta kan bidra till att öka odds och potentiell utbetalning av spelet.

Slutligen är det viktigt att hantera din bankrulle effektivt och inte placera för många -1 handikappspel. Det är alltid bättre att ha några välgrundade spel än att sprida pengarna för tunt och riskera att förlora allt.

Alternativa handikappspel

Bortsett från det traditionella -1 handikappspelet finns det flera andra handikappspel som du kan välja inom fotbollsbetting. Dessa typer av spel erbjuder spelare fler alternativ för att vinna och öka deras potentiella vinst.

Ett av de mest populära alternativa handikappspelen är asiatiskt handikapp. Denna typ av spel eliminerar möjligheten till oavgjort och ger ett handikapp till endera laget för att jämna ut spelplanen. Till exempel, om du satsar på en -0.5 Asian Handicap för Lag A, de måste vinna matchen för att du ska vinna spelet. Om matchen slutar oavgjort återbetalas din insats.

Det finns också det europeiska handikappet, som liknar det asiatiska handikappet men tillåter oavgjort som ett potentiellt resultat. Till exempel, om du spelar på ett -1 europeiskt handikapp för lag A, måste de vinna med minst två mål för att du ska vinna spelet. Om de bara vinner med ett mål, kommer ditt spel att återbetalas. Om matchen slutar oavgjort eller om lag B vinner, förlorar du spelet.

Ett annat alternativt handikappspel är Split Handicap, som låter dig dela din insats mellan två handikapp. Till exempel, om du satsar på ett delat handikapp på -1.5, -2 för Lag A, skulle hälften av din insats placeras på -1.5 handikapp och den andra hälften på -2 handikapp. Om Lag A vinner med två mål, vinner du spelet på båda handikappen. Om de bara vinner med ett mål, skulle du vinna -1.5-spel men förlorar -2-spelet.

Sammantaget ger alternativa handikappspel spelarna mer flexibilitet när det gäller att förutsäga resultatet av fotbollsmatcher. Det är dock viktigt att förstå reglerna för varje speltyp och att göra din research innan du placerar dina spel.

Likheter och skillnader med spel på asiatiskt handikapp

Likheter

Asian Handicap Betting och -1 Betting liknar varandra i det avseendet att de båda innebär att man sätter ett handikapp på ett lag för att balansera oddsen i matchen. I båda fallen kräver det gynnade laget en högre segermarginal för att vinna spelet.

Skillnader

Den största skillnaden mellan de två speltyperna är att Asian Handicap Betting involverar kvartsmål eller halvmål, medan -1 Betting endast involverar hela mål. Detta innebär att den segermarginal som krävs för att det favorittippade laget ska vinna spelet är mindre med asiatiskt handikappspel än med -1-spel.

En annan skillnad är att Asian Handicap Betting har möjlighet till oavgjort, vilket innebär att spelaren kan vinna även om det favorittippade laget inte täcker spreaden. Med -1 Betting resulterar ett oavgjort resultat i en push, vilket innebär att spelaren varken vinner eller förlorar spelet.

Slutligen kan Asian Handicap Betting vara mer komplicerat än -1 Betting eftersom det innebär fler alternativ och fler möjliga resultat. Men denna extra komplexitet kan också leda till större möjligheter till vinst och strategisk vadslagning.

Bästa bookmakers för handikappspel

Handikappspel är ett populärt sätt att jämna ut oddsen när två lag är ojämna. Med denna typ av vadslagning ger bookmakers ett virtuellt handikapp till underdogen, vilket innebär att de börjar med en fördel innan matchen ens har börjat. Detta gör vadslagningen mer spännande, men det betyder också att det är viktigt att välja rätt bookmaker.

 • Bet365: Denna populära bookmaker är känd för sina generösa odds och omfattande utbud av sportmarknader, inklusive handikappspel. Bet365 erbjuder också en mobilapp för enkel vadslagning på språng.
 • William Hill: William Hill är ett pålitligt namn i världen av sportspel, och deras alternativ för handikappspel är bland de bästa i branschen. Bookmakern erbjuder också bra kampanjer och bonusar för nya och befintliga kunder.
 • 888sport: Med konkurrenskraftiga odds och ett användarvänligt gränssnitt är 888sport ett utmärkt alternativ för handikappspel. De erbjuder också livestreaming av matcher, så att du kan följa handlingen när det händer.

När du väljer en bookmaker för handikappspel är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som utbudet av sporter, kvaliteten på oddsen och eventuella kampanjer eller bonusar. Genom att göra din research och välja en pålitlig bookmaker kan du kan öka dina chanser Hitta nyckeln till framgång och njut av spänningen med handikappspel.

Strategi och tips för handikappspel

Vad är handikappspel??

Handikappspel är en typ av spel där bookmakern lägger till en virtuell poängfördel eller nackdel för ett av lagen, för att jämna ut spelplanen och göra spelet mer intressant. Handikappet ger dig en bättre chans att vinna genom att satsa på underdogen, eller en lägre chans att vinna genom att satsa på favoriten.

Strategi för handikappspel

Nyckeln till framgångsrik handikappbetting är att hitta värde i de odds som bookmakern erbjuder. Leta efter situationer där handikappet som erbjuds av bookmakern är större eller mindre än vad du tror att det borde vara baserat på din egen analys. Det är viktigt att göra sin research och titta på båda lagens form, deras senaste resultat och head-to-head-rekord.

Tips för handikappspel

Ett användbart tips när du spelar på handikappmarknader är att satsa på underdogen när de spelar hemma, särskilt om laget är känt för sin starka hemmaform. Dessutom, om du satsar på en favorit med ett stort handikapp, överväga att satsa på de alternativa handikappmarknaderna för att öka dina odds. Det är också viktigt att shoppa runt efter De bästa oddsen från olika bookmakers för att maximera dina potentiella vinster.

VANLIGA FRÅGOR

Vad är ett handikapp i fotbollsbetting?

Ett handikapp är ett sätt för bookmakers att jämna ut oddsen i ett sportevenemang genom att ge ett lag en virtuell fördel över det andra. Inom fotbollsbetting uttrycks ett handikapp vanligtvis som antingen ett positivt eller ett negativt tal, vilket anger antalet mål som antingen måste läggas till eller dras ifrån slutresultatet för det lag du satsar på, för att avgöra resultatet av spelet.

Vad betyder ett negativt handikapp i fotbollsbetting?

Ett negativt handikapp i fotbollsspel indikerar att ett lag anses vara favorit i en viss match, och därför måste vinna med ett visst antal mål för att du ska vinna ditt spel. Till exempel, om ett lag har ett handikapp på -1, måste de vinna matchen med två eller fler mål för att du ska vinna ditt spel.

Vad betyder ett positivt handikapp i fotbollsbetting?

Ett positivt handikapp i fotbollsspel indikerar att ett lag anses vara underdog i en viss match, och därför kan förlora med ett visst antal mål och ändå resultera i ett vinnande spel. Till exempel, om ett lag har ett handikapp på +1, kan de förlora matchen med ett mål och du skulle fortfarande vinna ditt spel.

Vad är skillnaden mellan asiatiskt handikapp och europeiskt handikapp??

Asiatiskt handikapp har sitt ursprung i Asien och är utformat för att eliminera möjligheten till oavgjort i fotbollsmatcher. Ett målhandikapp ges till varje lag, och om slutresultatet blir oavgjort är spelet ogiltigt. European Handicap liknar Asian Handicap, men tillåter möjligheten till oavgjort, så det används oftare i Europa.

Typ av handikappOavgjort Resultat
Asiatiskt handikappTomrum
Europeiskt handikappMöjligt

Vad händer om handikapptalet är ett bråk?

Om handikapptalet är en bråkdel betyder det att ett halvt mål ges till det ena eller det andra laget. Detta är känt som ett "halvbollshandikapp". I det här fallet är det omöjligt att spela oavgjort, eftersom det inte är möjligt att göra ett halvt mål. Till exempel, om ett lag har ett handikapp på -0.5, måste de vinna matchen för att du ska vinna ditt spel.

Referenser

Här är några källor som förklarar mer om odds för fotbollsbetting:

 • ESPN - ger en detaljerad förklaring av odds för fotbollsspel och hur man läser dem.
 • Betway Insider - erbjuder artiklar om strategier för fotbollsbetting och tips för nybörjare.
 • Högsta - erbjuder en omfattande guide till vadslagning i fotboll och andra sporter.
 • BBC Sport - ger nyheter och expertanalyser om fotboll och vadslagningsodds.

Om du letar efter en jämförelse av odds och bettingsajter kan dessa resurser vara till hjälp:

 • OddsChecker - jämför odds från olika bookmakers och lyfter fram de mest prisvärda spelen.
 • bet365 - en populär bettingsajt som erbjuder konkurrenskraftiga odds och ett brett utbud av fotbollsmatcher att spela på.
 • 888sport - en annan bookmaker online som erbjuder bra odds och kampanjer för fotbollsspel.