Steg-för-steg-guide: Hur du bygger ditt eget pokerbord som ett proffs

Om du är en pokerentusiast vet du hur viktigt det är att ha rätt spelyta. Men att köpa ett pokerbord kan vara dyrt. I den här DIY-guiden visar vi dig 10 enkla steg för att bygga ditt eget pokerbord från grunden. Att bygga ett pokerbord är inte bara ett roligt projekt, utan det kommer också att spara dig pengar i det långa loppet.

Nyckeln till att bygga ett bra pokerbord är att se till att det uppfyller dina specifika behov. Vill du ha ett bord som passar i ditt hem eller garage? Vill du ha ett bord med en specifik spelyta eller design? Vill du ha ett bord som kan fällas ihop för enkel förvaring?? Oavsett vilka krav du har så har vi allt du behöver i denna omfattande guide.

Följ de här enkla instruktionerna så får du ett vackert, funktionellt och prisvärt pokerbord på nolltid. Det kommer inte bara att samla din familj och dina vänner för en rolig spelkväll, utan det kommer också att vara ett sofistikerat tillskott till ditt hem. Låt oss komma igång!

Att välja rätt bordsplan

Steg 1: Identifiera dina behov för pokerbordet

Innan du börjar bygga din eget pokerbord, det är viktigt att identifiera vilka dina behov är. Fråga dig själv vilken typ av pokerspel du kommer att anordna, hur många spelare du vill få plats med runt bordet och vilken budget du har att arbeta med.

Steg 2: Bläddra bland ritningar på nätet

Internet erbjuder en uppsjö av DIY-ritningar för pokerbord. Lägg tid på att bläddra igenom olika planer för att hitta den design som passar dig bäst. Tänk på faktorer som svårighetsgrad, material som behövs och övergripande estetiskt tilltal.

Steg 3: Utvärdera material och verktyg

När du har hittat en plan som passar dina behov ska du utvärdera de verktyg och material som krävs. Fundera på vilken typ av trä, filt och skumplast du behöver, samt vilka andra verktyg och material som behövs, t.ex. skruvar, spikar och lim.

Steg 4: Anpassa designen

När du har identifierat plan, material och verktyg är det dags att börja skräddarsy din pokerbordsdesign. Överväg att lägga till mugghållare, chipsbrickor eller LED-belysning för ökad funktionalitet och attraktivitet.

Steg 5: Testa dina färdigheter och ditt tålamod

Att bygga ett pokerbord kan vara ett utmanande och tidskrävande projekt. Se till att du ha kompetens, tålamod och engagemang för att slutföra processen. Kom ihåg att misstag är oundvikliga, så ta god tid på dig och njut av processen.

Steg 2: Material som behövs för att bygga ett pokerbord

Innan du börjar Bygg din egen poker bord, måste du samla alla nödvändiga material. Här är en lista över de saker du behöver LeoVegas:

 • Bordssåg: En bordssåg är ett viktigt verktyg för att kapa träet till rätt storlek.
 • Elektrisk borrmaskin: En elektrisk borrmaskin kommer väl till pass för att borra hål och fästa hårdvara.
 • Trä: Du behöver en skiva björkplywood för spelytan och en annan skiva för basen och skenorna. Dimensionerna beror på storleken på Bord som du vill bygga.
 • Skum: Du behöver skum med hög densitet för spelytan. Se till att använda skum som är minst 1 tum tjockt.
 • Vinyltyg: Vinyltyget kommer att användas för att täcka skummet och ge spelytan en slät yta. Välj en färg som passar din stil.
 • Hårdvara: Detta inkluderar skruvar, hörnbeslag och andra diverse fästelement som kommer att användas för att fästa ihop träbitarna.
 • Filt: Filt används för att täcka spelytan och hjälpa korten att glida smidigt. Filt av hög kvalitet som är slitstark och lätt att rengöra.
 • Kopphållare: Detta är valfritt, men om du vill kunna ställa ner dina drycker utan att behöva oroa dig för spill, måste du inkludera mugghållare i din design.

Se till att samla ihop allt material innan du börjar bygga, så att du kan undvika förseningar och avbrott under projektets gång. Med allt på plats kan du fokusera på att följa resten av stegen och bygga det perfekta pokerbordet.

Steg 3: Skapa ett arbetsområde

Nu när du har samlat alla nödvändiga verktyg och material är det dags att sätta upp en ordentlig arbetsyta för ditt pokerbordsprojekt. Oavsett om du planerar att bygga den i ditt garage, källare eller trädgård är det viktigt att ha ett rent och stabilt utrymme att arbeta på.

Välj först en plan och rymlig plats där du kan Lägg ut allt material och alla verktyg du behöver. Det kan vara en stor arbetsbänk, en sågbock eller till och med ett hopfällbart bord. Se till att ytan är jämn och stadig för att förhindra olyckor eller misstag vid kapning, borrning eller slipning.

Förbered sedan utrymmet genom att rensa bort allt skräp och alla hinder. Sopa eller dammsug golvet för att avlägsna skräp eller damm som kan störa ditt arbete. Du kanske också vill täcka golvet med en presenning eller duk för att skydda det från spill eller repor.

Om du planerar att arbeta med trä kanske du vill ha en såghäst eller ett bord med sågmöjligheter. Du behöver också en mängd olika sågar, t.ex. sticksåg, cirkelsåg och geringssåg. Glöm inte sandpapper, som kommer att användas för att jämna ut grova kanter och ytor.

 • Välj en plan och rymlig yta att arbeta på
 • Rensa bort allt skräp och alla hinder
 • Sopa eller dammsug golvet
 • Täck golvet med en presenning eller duk
 • Ställ upp en såghäst eller ett bord med sågmöjligheter
 • Använd olika sågar, t.ex. sticksåg, cirkelsåg och geringssåg
 • Kom ihåg att ha sandpapper för att jämna ut kanter och ytor

Genom att skapa en särskild arbetsyta kan du se till att byggandet av ditt pokerbord blir effektivt, säkert och roligt. Ta dig tid att organisera dina verktyg och material innan du börjar, så kommer du att vara på väg till ett skräddarsytt pokerbord på nolltid!

Hur man bygger ett pokerbord i 10 enkla steg

Steg 4: Konstruera underredet

När du har skapat spelytan är det dags att bygga basen. Underredet ger bordet stabilitet och stöd och gör att du kan justera bordets höjd till önskad nivå.

Först måste du såga till fyra träbitar för att bilda bordets ben. Mät och markera varje träbit för att säkerställa att de alla är lika långa. Använd sedan en slipmaskin för att jämna ut eventuella ojämna kanter eller ytor på benen.

Såga därefter till ytterligare fyra träbitar för att sammanfoga benen till en ram. Dessa delar ska mätas så att de passar in mellan benen och ska fästas med skruvar eller bultar. Du kanske också vill lägga till diagonala stöd för att ytterligare stärka underredet och förhindra att det blir vingligt.

När du har monterat ramen fäster du justerbara fötter på undersidan av varje ben. Dessa kan köpas i de flesta järnaffärer och gör att du kan göra små justeringar av bordets höjd för att passa dina behov.

Slutligen, för att ge basen ett färdigt utseende, kanske du vill lägga till en kjol runt bordets botten. Detta kan göras genom att kapa en träbit så att den passar bordets omkrets och fästa den i benen med skruvar.

Din pokerbordsbas bör nu vara komplett! Lägg den åt sidan och gå vidare till nästa steg - att lägga till spelytan till basen.

Steg 5: Lägga till ben och stag

När bordsskivan är klar är det dags att montera ben och stag. Benen är grunden för ditt pokerbord, och det är viktigt att se till att de är robusta och väl säkrade.

 • Börja med att fästa 4x4-benen i hörnen på bordsskivan med träskruvar och en borrmaskin. Se till att benen är i jämnhöjd med bordsskivan.
 • Lägg sedan till stag för att stödja benen och förhindra att de vinglar. Kapa 2x4-brädor i 45 graders vinkel med en såg och fäst dem i varje ben med träskruvar.
 • Mät avståndet mellan motsatta benpar för att säkerställa att stagbrädan har samma längd. Detta kommer att ge den nödvändiga stabiliteten till pokerbordets ben.
 • Fäst ytterligare en stödbräda halvvägs över längden på varje ände av bordet. Detta kommer att ge ännu mer stabilitet till strukturen.
 • Se till att varje stag är plant och säkert innan du går vidare till nästa steg.

Att lägga till ben och stag är ett viktigt steg för att bygga ett pokerbord som kommer att hålla i många år framöver. Ta god tid på dig och följ dessa steg noggrant för att säkerställa att allt är ordentligt fastsatt.

Steg 6: Kapa och installera spelytan

Nu när du har gjort klart basen på ditt pokerbord är det dags att gå vidare till spelytan. Du behöver en bit plywood som är minst ¾ tum tjock och tillräckligt stor för att täcka bordets ovansida med lite överhäng.

Använd en cirkelsåg eller sticksåg och kapa plywoodskivan till rätt form och storlek. Du vill se till att spelytan passar ordentligt ovanpå basen. Om det behövs kan du slipa kanterna på plywoodskivan för att få perfekt passform.

Därefter måste du fästa spelytan på basen. Börja med att placera plywoodskivan ovanpå basen och se till att den är centrerad. Använd sedan en häftpistol eller lim för att fästa plywoodskivans kanter mot underlaget. Var försiktig så att du inte överdriver med häftklamrar eller lim, eftersom du inte vill att de ska synas på spelytan.

När spelytan har fästs kan du lägga till lite stoppning undertill för att göra det bekvämare för spelarna. Du kan använda skum- eller filtstoppning och fäst den med lim. Se till att stoppningen är slät och plan innan du fäster den filtade spelytan ovanpå.

Och där har du det - ett fullt fungerande pokerbord med en slät spelyta. Bordets mått, form och stil är helt upp till dig, så känn dig fri att vara kreativ och göra det till ditt eget.

Steg 7: Konstruera armstödet

Nu när huvuddelen av pokerbordet är färdigbyggt är det dags att bygga armstödet. Detta kommer inte bara att ge spelarna komfort, utan kommer också att bidra till bordets övergripande utseende.

Armstödet består av två delar, stoppningen och överdraget. Börja med att skära ut skumplastdynan till bordets längd och till önskad höjd. Linda in stoppningen i vadd för att ge extra komfort och fäst vadd med spraylim.

När stoppningen är på plats är det dags att skapa överdraget. Detta kan göras genom att använda ett överdragstyg, t.ex. konstläder eller mocka. Se till att mäta stoppningens längd och höjd och lägg till en extra tum till varje dimension för att möjliggöra sömmar.

Sy ihop överdragstyget till ett rör som passar runt stoppningen. Använd sedan en häftpistol för att fästa tyget på undersidan av armstödet. Se till att tyget är ordentligt åtdraget och att det inte är skrynkligt eller hängande.

Upprepa processen för den andra halvan av armstödet. När båda armstöden är klara fäster du dem på bordet med hjälp av L-fästen och skruvar. Se till att de är ordentligt fastsatta för att garantera stabilitet och komfort för spelarna.

 • Klipp till skumplastdynan till önskade mått
 • Linda in stoppningen i vadd och fäst med spraylim
 • Skapa ett överdrag med hjälp av överdragstyg
 • Fäst överdraget på stoppningen med häftpistol
 • Upprepa för båda halvorna av armstödet
 • Fäst på bordet med hjälp av L-fästen och skruvar

Steg 8: Lägga till locket till spelytan

När du har slutfört skenkonstruktionen är det dags att gå vidare till att täcka spelytan. Täckningen måste vara hållbar, slät och ge en jämn spelyta.

Ditt första alternativ för att täcka spelytan är filt. Filt är ett populärt val på grund av dess mjuka struktur och dess förmåga att limmas på ytan. Mörk filt används vanligtvis eftersom den kan minska bländning och öka synligheten för korten.

Du kan också använda skumplast under filten för att skapa en mjukare spelyta. Skumvaddering kan absorbera en del av ljudet och ge en bekvämare känsla för spelarnas armar och händer.

Om du inte föredrar filt kan du välja andra material som passar din smak. Vinyl är ett annat alternativ som kan ge en liknande känsla som filt. Oavsett vilket material du väljer, se till att spänna det tätt och jämnt över spelytan för en jämn finish.

 • Steg 1: Planering och mätning
 • Steg 2: Inköp av material och verktyg
 • Steg 3: Bygga bordsbasen
 • Steg 4: Fästa bordsbenen
 • Steg 5: Bygga skenan
 • Steg 6: Kapa och fästa spelytan
 • Steg 7: Lägga till skenans stoppning och trim
 • Steg 8: Lägga till locket till spelytan
 • Steg 9: Fäst skenan på bordsbasen
 • Steg 10: Lägg till de sista detaljerna

Steg 9: Installera mugghållare

Att lägga till mugghållare till ditt pokerbord är ett viktigt steg för att göra din spelupplevelse mer bekväm och bekväm. Följ dessa enkla steg för att installera mugghållare:

 1. Välj dina mugghållare. Du hittar mugghållare i din lokala järnaffär eller online. Välj en stil som matchar bordets design och storleken på dina koppar.
 2. Mät och markera var du vill att mugghållarna ska sitta. Se till att lämna tillräckligt med utrymme mellan varje mugghållare så att dina spelare har tillräckligt med utrymme för sina marker och kort.
 3. Borra hål för mugghållarna. Använd en borrkrona som matchar storleken på dina mugghållare och borra hål där du markerade platserna för dina mugghållare.
 4. Sätt i mugghållarna. Tryck försiktigt in varje kopphållare i sitt hål. Se till att de sitter ordentligt och är i nivå med bordets yta.
 5. Testa kopphållarna. Fyll dina muggar med din favoritdryck och placera dem i hållarna. Se till att de sitter ordentligt på plats och inte kan välta under spelets gång.

När mugghållarna har monterats är pokerbordet redo för spelkvällen. Luta dig tillbaka, slappna av och njut av din nya skapelse!

Steg 10: Lägg sista handen vid ditt DIY-pokerbord

Lägg till filt och vadderade skenor

När betsen och tätningsmedlet har torkat är det dags att lägga till spelytan på ditt pokerbord. Lägg ut filten och limma den mot plywoodytan, trimma filten och häfta fast den mot träet. Se till att du spänner filten ordentligt för att få en jämn spelyta.

Vadderade skenor skyddar inte bara handlederna från de hårda kanterna på spelytan, utan ger också bordet ett snyggare helhetsintryck. Klipp remsor av skumplast och häfta fast dem på skenramen. Täck sedan skumgummit med det matchande tyget och häfta fast det på undersidan. Skenorna är nu redo att fästas på bordet.

Installera mugghållare

Mugghållare är en oumbärlig del av ett pokerbord som håller spelet igång genom att förhindra spill. Det finns två alternativ för installation av mugghållare - infälld eller utanpåliggande. För en infälld mugghållare, borra ett hål i skenan och lägg till en droppe silikonlim för att hålla mugghållaren på plats. För en ytmonterad mugghållare, skruva fast mugghållaren i bordets botten och förankra den med träskruvar.

Montera benen

Fäst benen på bordets undersida med metallplattor, hörnstag eller L-fästen. Placera benen i rätt vinkel och rikta in dem. Se till att benen är i linje med bordets hörn och inte sticker ut över skenan. När allt är på plats kan du testa pokerbordets stabilitet genom att skaka om det.

Lägg till de sista detaljerna

Lägg till de sista detaljerna på ditt pokerbord, t.ex. egen grafik eller text, en uppsättning av marker och kort, eller personlig styling. Det är dags att njuta av ditt DIY-pokerbord med dina vänner och familj. Spelkvällarna blir mycket bättre med detta tillskott till hemmet.