Rankning av pokerhänder: Vad slår vad i poker

Poker är ett populärt kortspel som uppskattas av miljontals runt om i världen. Det är ett spel med strategi, skicklighet och slump, och för att vinna krävs kunskap om de olika pokerhänderna och deras ranking. Att veta vilka händer som slår vilka är avgörande för att vinna i poker. I den här artikeln går vi igenom de bästa rankningarna av pokerhänder, så att du vet vilka händer du ska spela och vilka du ska lägga.

Att känna till pokerrankingen är grunden för varje framgångsrik pokerspelare. Ju högre rankad din hand är, desto större chans har du att vinna potten. Men det handlar inte bara om att ha en högt rankad hand - att veta hur man spelar den och när man ska lägga sig är minst lika viktigt. I den här artikeln delar vi också med oss av vinnande tips som hjälper dig att öka dina chanser att lyckas vid pokerbordet.

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren spelare är den här guiden till pokerhandens rankning ett måste. I slutet av den här artikeln kommer du att ha en tydlig förståelse för de olika händerna och deras rankning, samt tips för att Förbättra ditt spel och öka dina vinster. Så låt oss komma igång!

Grunderna

Förståelse för pokerhänder

Poker är ett populärt kortspel där målet är att vinna pengar genom att ha den bästa pokerhanden. Spelet omfattar satsningsrundor där spelarna analyserar sina kort och beslutar om de ska satsa, lägga sig, syna eller höja. För att lyckas i poker är det viktigt att ha en bra förståelse för de olika pokerhänderna och deras rangordning.

Högsta kortet:

Detta är den lägst rankade handen i ett pokerspel. Det inträffar när ingen spelare har ett par eller en bättre hand. Det högsta kortet avgör sedan vinnaren LeoVegas.

Par:

Ett par är när en spelare har två kort av samma rang och tre irrelevanta kort. Det högsta paret vinner vid oavgjort.

Två par:

Denna hand uppstår när en spelare har två par kort av samma rang och ett irrelevant kort. Om två spelare har två par vinner spelaren med det högsta paret.

Tre av en sort:

Tre av ett slag är när en spelare har tre kort av samma rang och två irrelevanta kort. Den högsta av tre likadana kort vinner vid oavgjort.

Straight:

Denna hand uppstår när en spelare har fem kort i sekventiell ordning och från olika färger. Den högsta straight vinner, men vid oavgjort delas potten.

Flush:

En flush uppstår när en spelare har fem kort av samma färg i ingen specifik ordning. Högsta flush vinner vid oavgjort.

Fullt hus:

Denna hand är en kombination av ett par och en trea av ett slag. Spelaren har tre kort av samma värde och två av ett annat värde. Den högsta trean av ett slag vinner vid oavgjort.

Fyra av ett slag:

Four of a kind uppstår när en spelare har fyra kort av samma rang och ett irrelevant kort. Den högst rankade fyrlingen vinner vid oavgjort.

Straight Flush:

Denna hand är en kombination av en straight och en flush. En spelare har fem kort i ordningsföljd och av samma färg. Den högsta straight flush vinner vid oavgjort.

Royal Flush:

Royal flush är den högst rankade handen i poker. Spelaren har en 10:a, en knekt, en dam, en kung och ett ess, alla i samma färg. Det kan inte bli slaget.

Betydelsen av höga kort i pokerhänder

Vad är högt kort i poker?

Högsta kortet är den lägst rankade handen i poker där ingen kombination bildas. Om det inte finns något par, straight, flush eller någon annan möjlig kombination av pokerhand, blir det högsta kortet i en spelares hand den avgörande faktorn för vinnaren.

Varför är det höga kortet viktigt??

Högsta kortet är en viktig faktor för att avgöra vinnaren av en pokerhand när det finns flera spelare med samma rangordning av handen. Spelaren med det högsta kortet på sin hand vinner potten. Till exempel, om två spelare har samma par, vinner spelaren med det högsta tredje kortet, eller kickern, handen.

Strategi för att spela med höga kort

Att spela en hög korthand kan vara knepigt eftersom det beror på korten på bordet och dina motståndares agerande. Det rekommenderas att lägga sig om det finns flera spelare med en höjd insats före floppen. Om du har en hög korthand och floppen visar ett par, är det bäst att lägga sig eftersom din hand blir nästan värdelös. Men om det inte finns några par på floppen kan det vara värt att fortsätta handen och bluffa dina motståndare till att lägga sig.
 • Kom ihåg att i poker vinner ett högt kort bara om det inte finns någon annan kombination i handen.
 • Högt kort är en tiebreaker i poker, så att ha höga kort på handen kan vara en fördel.
 • När du spelar med ett högt kort ska du vara uppmärksam på korten på bordet och dina motståndares agerande innan du fattar ett beslut.

Sammanfattningsvis är det höga kortet en avgörande faktor för att avgöra vinnaren av en pokerhand när ingen annan kombination kan bildas. Även om det är den lägst rankade handen kan den fortfarande vara fördelaktig som tiebreaker eller i vissa situationer. Att förstå betydelsen av höga kort kan hjälpa dig att förbättra ditt pokerspel och öka dina chanser att vinna.

Pokerhänder: Par

Definition

Ett par är en pokerhand som består av två kort med samma värde och tre orelaterade kort.

Exempel

Ett exempel på ett par är när en spelare har två ess på handen och de tre andra korten på handen alla har olika rang.

Rangordning

Vid jämförelse av händer med samma par vinner det högst rankade paret.

Om två spelare har samma par, vinner handen med det högsta återstående kortet. Om de återstående korten också är likadana delas potten mellan spelarna.

Tips för att vinna

 • Var uppmärksam på de gemensamma korten på bordet, eftersom de kan hjälpa dig att bilda ett par.
 • Var medveten om din motståndares beteende och satsningsmönster, eftersom de kan indikera om de har ett starkt par eller inte.
 • Tänk på din position vid bordet och använd den till din fördel när du bestämmer om du ska spela ett par eller inte.

Två par i pokerhänder

Definition:

Två par är en pokerhand som består av två kort av en rang, två kort av en annan rang och ett kort av en tredje rang. Om du till exempel har en hand med två ess och två kungar med en dam som femte kort, har du Two Pair: Ess och Kung.

Två par är den åttonde bästa handen i pokerrankingen. Det slår ett par, högt kort och alla händer med lägre värde. Den slås av Three of a Kind, Straight, Flush, Full House, Four of a Kind, Straight Flush och Royal Flush händer i pokerhierarkin.

Vinnande strategi:

När du har två par bör ditt huvudmål vara att få dina motståndare att tro att du har en starkare hand, t.ex. Full House eller Three of a Kind. För att göra detta kan du satsa aggressivt men också vara försiktig så att du inte överspelar din hand. Håll koll på brädet och fundera över vilka händer dina motståndare kan ha baserat på deras agerande. Om brädet visar en potentiell flush eller straight kan du behöva sakta ner din satsning eller till och med lägga dig om oddsen inte är till din fördel.

Om du möter en motståndare som satsar aggressivt kan det vara ett tecken på att de har en starkare hand än två par. I det här fallet kan du behöva vara beredd att lägga dig om du inte har en mycket bra uppfattning om deras spelstil och är säker på din egen handstyrka.

Exempel:

Du spelar Texas Hold'em och får två ess på din hand. Floppen avslöjar en kung, knekt och sjua i olika färger. Detta ger dig två par: Ess och kungar. Du väljer att satsa aggressivt för att få dina motståndare att tro att du har en Full House. Din motspelare höjer, vilket kan tyda på att de har en Trea eller bättre. Du överväger noga Oddsen och Besluta dig för att syna. Turn visar hjärteråtta, vilket inte förbättrar din hand. Din motståndare satsar igen, men den här gången väljer du att lägga dig eftersom oddsen är emot dig och det finns flera händer med högre värde som din motståndare kan ha.

Tre av en sort: En kraftfull pokerhand

När du får en hand med tre kort av samma rang, har du en Three of a Kind. Denna hand är högre rankad än ett tvåpar, men lägre än en straight. Exempel på tre av ett slag inkluderar tre knektar, tre sjuor eller tre ess.

Tre av ett slag kan också kallas "trips" eller "ett set"." Det är en kraftfull hand som bör spelas aggressivt, särskilt i No Limit Hold'em. Beroende på brädet och dina motståndare kan en Three of a Kind ofta vara tillräckligt för att vinna en pott, men det är alltid viktigt att tänka på dina motståndares möjliga innehav.

En Three of a Kind är också en vanlig hand i videopokerspel, som Jacks or Better. I dessa spel betalar en Three of a Kind vanligtvis mer än andra händer, till exempel en Straight eller en Flush. Det är viktigt att kontrollera utbetalningstabellen innan du spelar för att se utbetalningen för en Three of a Kind.

 • Rankad: Högre än två par, men lägre än en straight
 • Exempel: Tre knektar, tre sjuor eller tre ess
 • Även känd som: Trips eller ett set
 • Spela aggressivt i No Limit Hold'em
 • Vanligt i videopokerspel

Sammantaget är Three of a Kind en hand som kan vara mycket stark, men det är viktigt att ta hänsyn till spelets sammanhang när man bestämmer hur man ska spela den. Med rätt strategi kan denna hand leda till stora vinster i alla pokerspel!

Straight

En straight är en femkortshand där alla korten är i ordningsföljd men inte av samma färg. En straight kan till exempel bestå av 5, 6, 7, 8 och 9 i olika färger. Rankningen av straight avgörs av det högsta kortet i sekvensen. Vid oavgjort vinner den straight som har det högsta kortet.

En straight är högre rankad än en three-of-a-kind och lägre än en flush i poker. Det är inte lätt att få en straight, och den anses vara en av de svårare händerna att få. Det är en kraftfull hand som kan vinna många marker om den spelas korrekt.

En av strategierna för att spela en straight är att vara försiktig med brädet. Om det redan finns tre till fyra kort i samma färg på bordet är det bäst att lägga sig snabbt. Detta beror på att chansen att en annan spelare har en flush är mycket hög. Om bordet däremot har två kort i samma färg kan det vara värt att stanna kvar i spelet för att se om du kan få en straight.

Sammanfattningsvis är en straight en pokerhand där alla kort är i ordningsföljd men inte har samma färg. Det är en kraftfull hand om den spelas korrekt men kan lätt slås av en flush. Att veta när man ska lägga sig och när man ska stanna kan göra hela skillnaden när man spelar med en straight.

Flush

Vad är en flush??

En flush är en pokerhand som innehåller fem kort med samma färg, inte i följd. Det högst rankade kortet i en flush avgör flushens rang.

Om en spelare till exempel har ess, kung, dam, knekt och 10 i hjärter, har han eller hon en flush med en ess-hög ranking. Om en annan spelare har dam, knekt, 10, 9 och 6 i hjärter, har han eller hon en flush med en dam-hög ranking.

Hur rankas en flush?

En flush rankas högre än en straight och lägre än en full house. Om två eller fler spelare har en flush, vinner spelaren med den högst rankade flooden. Om två flushar har samma höga kort jämförs det näst högsta kortet, och så vidare tills en vinnare har utsetts. Om alla fem kort är identiska är det lika och potten delas.

Tips för att spela en flush

 • En flush är en stark hand, men den är fortfarande sårbar för en högre rankad hand. Var försiktig om brädet har en möjlig straight eller högre flush.
 • Om du har en flush draw, beräkna dina odds för att få den på river. Jaga inte efter en flush om oddsen inte är till din fördel.
 • Ibland kan det vara en strategisk fördel att ha en lägre flush. Om brädet har en möjlig straight eller högre flush, kan motståndarna lägga sig för en mindre insats om de tror att du har en starkare flush.

Full House-rankning i pokerhänder

Vad är full kåk?

Fullt hus är en kombination av en trisslott och ett par. Med andra ord är det en hand som består av tre kort med samma värde och två kort med samma värde. Till exempel, tre kungar och två knektar bildar ett fullt hus.

Ranking i pokerhänder

Fullt hus rankas som nummer fyra i listan över pokerhänder, precis efter fyrling och före flush. Det anses vara en stark hand, vilket innebär att den har en hög sannolikhet att vinna spelet.

Hur man bygger ett Full House

För att bygga ett fullbordat hus måste en spelare ha både en tre-i-ett och ett par på sin hand. Alternativt kan de använda de gemensamma korten för att bilda ett fullt hus, i vilket fall den högst rankade tre-i-ett-kind vinner spelet.

Vinnande tips

 • Försök att få full pott tidigt i spelet eftersom det är en stark hand och kan hjälpa till att bygga upp ditt självförtroende.
 • Var uppmärksam på korten på bordet och försök att förutsäga vilka kort som kan behövas för att bilda ett full house.
 • Var försiktig med den hand du möter, eftersom ett högre full house kan slå din hand.

Fyra av en sort

Four of a kind är en hand i poker som består av fyra kort av samma rang och ett sidokort eller "kicker. Den här handen är rankad under en straight flush och över en full house. Det är relativt svårt att få, men inte lika sällsynt som en straight flush eller en royal flush.

För att få en fyrling måste du ha alla fyra korten av samma rang. Det femte kortet är irrelevant. Till exempel, fyra kungar och en tia skulle anses vara fyra kungar av ett slag.

En fyrling är en ganska stark hand och det är vanligtvis svårt för din motståndare att slå den. De enda händer som kan slå en fyrling är straight flush och royal flush. Men om du har en lägre rankad fyrling kan din motståndare ha en chans att slå dig med en högre rankad fyrling.

När du spelar poker är det viktigt att känna till värdet på olika händer så att du kan fatta lönsamma beslut. En fyrling kan vara en mycket stark hand, men dess värde beror delvis på brädet och andra spelares händer. Att förstå pokerhandens rankning och sannolikhet kan hjälpa dig att fatta bättre beslut och i slutändan förbättra dina chanser att vinna.

Straight Flush i poker

Beskrivning av

Straight flush i poker är en kombination av fem på varandra följande kort i samma färg. Denna hand slås endast av en Royal Flush.

Hur man får en Straight Flush

För att få en straight flush måste du ha fem kort av samma färg arrangerade på ett sekventiellt sätt. Till exempel, 2, 3, 4, 5, 6 hjärter ger en straight flush. Den bästa straight flush-kombinationen är dock 10, J, Q, K, A i valfri färg.

Att slå en straight flush

En straight flush är en av de starkaste händerna i poker, och den slås bara av en Royal Flush. Ingen annan hand kan slå en straight flush.

Slutsats

En straight flush är sällsynt i poker, och det är en av de starkaste händerna i spelet. Den slås endast av en Royal Flush, och ingen annan hand kan slå den. För att vinna med denna hand behöver du tur och skicklighet för att välja rätt tid att satsa.

ROYAL FLUSH

Definition

Royal Flush är den högst rankade handen i poker och består av fem kort i samma färg - ess, kung, dam, knekt och 10. Det är en oslagbar hand och förekommer ungefär en gång på 650 000 händer.

Hur man skapar en Royal Flush

För att bilda en Royal Flush måste du ha det högsta kortvärdet för alla fem kort i din hand. Varje kort i handen måste vara av samma färg och de fem korten måste vara i sekvens, med början från esset.

Sannolikhet för vinst

Sannolikheten att få en Royal Flush är mycket låg eftersom det är den mest sällsynta handen i poker. Men om du råkar få den är du säker på att vinna spelet. Det är varje pokerspelares drömhand och en svårfångad symbol för framgång i spelet.

Topplaceringar

Royal Flush:

Den ultimata handen i poker, bestående av ess, kung, dam, knekt och 10, alla av samma färg.

Straight Flush:

En hand som består av fem kort i samma färg i följd, till exempel ruter 2, 3, 4, 5, 6.

Fyra av en sort:

En hand som innehåller fyra kort med samma rang eller värde, t.ex. fyra ess.

Fullt hus:

En hand med tre kort av samma rang och två av en annan rang. Till exempel tre sjuor och två femmor.

Flush:

En hand bestående av fem valfria kort med samma färg, inte nödvändigtvis i följd.

Straight:

En hand som består av fem kort med olika rangordning, inte alla av samma färg.

Tre av en sort:

En hand som innehåller tre kort av samma rang.

Två par:

En hand med två par kort av samma värde. Till exempel två åttor och två damer.

Ett par:

En hand med två kort av samma rang.

Högsta kort:

En hand med ingen av ovanstående kombinationer. I det här fallet vinner det högsta kortet.

Vinnande tips för poker

1. Känn dina händer

Innan du börjar spela poker är det viktigt att du känner till dina händer och deras rangordning. Detta hjälper dig att fatta rätt beslut och ökar dina chanser att vinna. Bekanta dig med de olika händerna och deras värde. Kom ihåg att ett högt kort är den svagaste handen, medan en royal flush är den starkaste.

2. Spela tight

Att spela tight innebär att du bara ska spela starka händer. Undvik att spela svaga händer som låga par eller färgade kort som inte är anslutna. Genom att spela tight minimerar du dina förluster och öka dina chanser för att vinna.

3. Var uppmärksam på dina motståndare

Att observera dina motståndare kan ge dig mycket värdefull information. Håll utkik efter deras satsningsmönster, kroppsspråk och reaktioner. Denna information kan hjälpa dig att göra bättre beslut och vinna oftare.

4. Hantera din bankrulle

En av de viktigaste aspekterna av poker är bankroll management. Sätt en budget och håll dig till den. Spela inte med pengar som du inte har råd att förlora, och jaga aldrig dina förluster.

5. Öva och lär dig

Precis som alla andra färdigheter kräver poker övning och kontinuerlig inlärning. Läs böcker och artiklar, titta på självstudier och spela gratis online för att förbättra dina färdigheter. Ju mer du lär dig och övar, desto bättre kommer du att bli.

Att bemästra konsten att bluffa

Vad är bluffning??

Bluffa är en viktig färdighet i poker som innebär att övertyga dina motståndare om att du har en starkare hand än vad du faktiskt har. Det är en taktik som används för att lura andra spelare att göra ett misstag eller ge upp potten. Bluffning fungerar bäst när det råder osäkerhet om din hand och dina motståndare inte kan förutsäga dina kort exakt.

När man ska bluffa?

Bluffning är inte en strategi som kan användas hela tiden. Det kräver noggrann observation av spelet och spelarna runt omkring dig. Du måste ha en bra uppfattning om dina motståndare och förstå deras tendenser för att kunna fatta ett välgrundat beslut. Bluffar kan vara effektiva när det är få spelare i handen, eller när dina motståndare verkar svaga eller tvekar att satsa.

Konsten att bluffa

Bluffar kräver bra skådespelarfärdigheter och ett övertygande pokeransikte. Du måste ge intrycket av att du är säker på din hand, även när du inte är det. Spelare som kan läsa av kroppsspråk och ansiktsuttryck kan komma på din bluff, så det är viktigt att vara konsekvent i ditt beteende under hela spelet.

Det är också viktigt att välja sina platser noggrant. Om du bluffar för ofta kan det få dina motståndare att sluta ta dig på allvar. Om du blir avslöjad med en bluff riskerar du att förlora trovärdighet och eventuellt en stor pott.

 • Bluffa bara när du har en bra anledning till det.
 • Agera självsäkert och var konsekvent i ditt beteende.
 • Välj dina lägen noga och undvik att bluffa för ofta.

Att behärska konsten att bluffa är inte lätt, men med övning och erfarenhet kan det bli ett värdefullt verktyg i din pokerarsenal.

Betydelsen av position i poker

Grunderna för position i poker

I poker avser position var en spelare sitter i förhållande till dealern. Ju längre bort en spelare sitter från dealern, desto tidigare måste de agera i varje satsningsrunda. Att vara i en senare position kan ge en betydande fördel, eftersom det gör det möjligt för en spelare att se hur deras motståndare har agerat innan de fattar sitt eget beslut. Denna information kan vara avgörande för att avgöra om man ska lägga sig, syna eller höja.

Fördelarna med en sen position

Spelare i sen position har möjlighet att få viktig information om sina motståndares händer, helt enkelt genom att titta på deras handlingar. Genom att agera sist kan de också kontrollera storleken på potten, vilket kan leda till mer lönsamma händer. Dessutom kan spelare i sen position bluffa mer effektivt, eftersom deras motståndare kommer att vara mindre benägna att syna en satsning från en spelare som har bevakat alla deras drag.

Riskerna med tidig position

Spelare i tidig position löper risken att bli agerade på av sina motståndare utan att ha fördelen av att veta vad deras motståndare kommer att göra först. Detta kan göra svåra beslut ännu svårare, eftersom spelare ofta tvingas fatta beslut med mycket lite information. Att vara först att agera kan också göra det svårare att vinna en pott, eftersom andra spelare fortfarande kan ha handen och kan syna eller höja.

Slutsats

Position är en viktig faktor i alla pokerspel. Spelare som förstår fördelarna med sen position och riskerna med tidig position är bättre rustade att göra välgrundade beslut och maximera sina vinster. Genom att dra nytta av sin position och använda den till sin fördel kan spelare få ett övertag över sina motståndare och öka sina chanser att vinna.

Oddsen& Outs

Förstå sannolikheten att vinna

För att bli en framgångsrik pokerspelare är det viktigt att förstå sannolikheten för att vinna en hand. Ett sätt att göra detta är att beräkna oddsen och outs för din hand. Odds är sannolikheten för att en viss hand ska lyckas. Outs är antalet kort som kan förbättra din hand.

Beräkna odds

För att beräkna odds räknar du helt enkelt antalet kort som kan förbättra din hand. Ta detta tal och dividera det med antalet kort som du inte kan se. Om du till exempel har en flush draw och det finns nio hjärter kvar i leken, har du nio outs. Det finns 47 osynliga kort, så dina odds för att få en flush på nästa kort är ungefär 19%.

Använda Outs för att fatta beslut

Att känna till dina outs kan hjälpa dig att fatta bättre beslut vid pokerbordet. Om du har en stark hand med många outs kan du med säkerhet syna satsningar eller höja. Om du å andra sidan har en svag hand med få outs kan det vara bäst att lägga sig och vänta på ett bättre tillfälle.

 • Kom ihåg att alltid överväga dina odds och outs när du spelar poker.
 • Att beräkna odds är ett enkelt sätt att avgöra dina chanser att vinna en hand.
 • Att använda dina outs kan hjälpa dig att fatta välgrundade beslut vid pokerbordet.

Övning ger färdighet

När det gäller att spela poker och vinna är övning det bästa. Ju fler händer du spelar, desto mer erfarenhet får du och desto bättre blir du på att identifiera vinnande händer. Var inte rädd för att börja spela spel med låga insatser för att få fötterna våta och finslipa dina färdigheter innan du går vidare till spel med högre insatser.

Det är också viktigt att studera pokerstrategi och lära sig av mer erfarna spelare. Gå på pokerkurser eller titta på självstudier online för att få insikt i spelet och förbättra din strategi. Att föra bok över dina vinster och förluster kan också vara till hjälp för att identifiera områden där du behöver förbättra dig och där du utmärker dig.

Kom ihåg att vinna i poker inte bara handlar om vilka kort du har, utan också om din förmåga att läsa av dina motståndare och fatta smarta spelbeslut. Öva på att spela olika händer och lär dig när det är bäst att lägga sig eller gå all-in. Känn till oddsen för vissa händer och förstå vikten av position kan ge dig en fördel i spelet.

 • Spela spel med låga insatser för att börja.
 • Studera pokerstrategi och lär dig av erfarna spelare.
 • Håll ett register över dina vinster och förluster.
 • Öva på att spela med olika händer.
 • Känn till oddsen för vissa händer och förstå vikten av position.