Behärska grunderna: En komplett guide till hur man spelar 5 Card Poker

Vill du lära dig hur man spelar 5-kortspoker som ett proffs?? Pokerspel kräver skicklighet, strategi och lite tur. Som nybörjare kan det vara överväldigande att hålla koll på reglerna och spelet. Men med övning och kunskap kan du bli en skicklig pokerspelare och vinna stort.

5-kortspoker är en populär variant av spelet som spelas med en standardkortlek på 52 kort. I det här spelet får varje spelare 5 kort, och målet är att skapa den bästa möjliga handen med hjälp av dessa kort. Spelaren med den högst rankade handen är vinnaren av rundan.

Oavsett om du spelar för skojs skull eller för pengar, att lära sig spela 5-kortspoker kan vara en givande upplevelse. I den här artikeln kommer vi att guida dig genom spelets grunder, lära dig grundläggande strategier och ge tips om hur du kan förbättra ditt spelande. Så låt oss dyka in och Behärska spelet 5-kortspoker som ett proffs.

Kortleken och rankning

Innan vi dyker in i hur man spelar 5-kortspoker är det viktigt att förstå kortleken och rangordningen. En standardlek med 52 kort används, utan jokrar eller jokerkort. Varje kort har en rang och en färg.

Färgerna inkluderar klöver (♣), ruter (♦), hjärter (♥) och spader (♠). Rangordningen av färgerna beaktas inte i spelet.

Kortens rangordning, från högsta till lägsta, är som följer:

 • Ess (A) - det högst rankade kortet, och kan också behandlas som ett lågt kort i en straight (A, 2, 3, 4, 5).
 • Kung (K) - det näst högst rankade kortet.
 • Drottning (Q) - det tredje högst rankade kortet.
 • knekt (J) - det fjärde högst rankade kortet.
 • 10 - det femte högst rankade kortet.
 • 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 - de återstående korten, i fallande ordning.

I 5-kortspoker är målet att skapa den bästa möjliga 5-kortshanden genom att använda valfri kombination av korten på din hand och korten i den gemensamma högen (de kort som är tillgängliga för alla spelare). Händernas rangordning, från högsta till lägsta, är LeoVegas:

 1. Kunglig flush - A, K, Q, J, 10 av samma färg.
 2. Straight Flush - 5 valfria kort av samma färg i följd.
 3. Fyra av ett slag - Fyra kort med samma värde.
 4. Fullt hus - Tre kort av samma rang, plus två kort av en annan rang.
 5. Flush - Valfritt 5 kort av samma färg.
 6. Straight - 5 valfria kort i följd (inte nödvändigtvis samma färg).
 7. Tre av en sort - Tre kort av samma rang.
 8. Två par - Två kort av samma rang, plus två kort av en annan rang.
 9. Par - Två kort med samma värde.
 10. Högt kort - Om ingen spelare har någon av ovanstående händer vinner spelaren med det högst rankade kortet.

Grundläggande regler för 5-kortspoker

Spelets mekanik

5 Card Poker är ett klassiskt spel med chansning och skicklighet. Målet är att ha den högsta handen av alla spelare.

För att börja blandar dealern kortleken med 52 kort och delar ut fem kort till varje spelare. Spelarna kan sedan utvärdera sina händer och välja att syna, höja eller lägga sig, beroende på hur stark deras hand är och deras position i satsningssekvensen.

När alla insatser har gjorts sker showdown och vinnaren avslöjas. Vid oavgjort delas potten mellan oavgjorda spelare.

Krav på händer

Målet med spelet är att ha den högst rankade handen bland alla spelare vid bordet. Händernas rangordning, i fallande ordning, är:

 • Kunglig flush
 • Straight Flush
 • Fyra av en sort
 • Fullt hus
 • Flush
 • Straight
 • Tre av en sort
 • Två par
 • Ett par
 • Högt kort

Royal Flush är en straight flush med ess och höga kort (A-K-Q-J-10 alla i samma färg). En straight flush är fem kort med samma rangordning och samma färg (e.g., 9-8-7-6-5 alla spader). Four-of-a-Kind är fyra kort av samma rang, och en Full House består av tre av samma sort och ett par.

Strategi

Strategi är en viktig del av spelet, och det bästa sättet är att hålla ett öga på den andra spelarens beteende. Genom att göra detta kan du upptäcka speltendenser och mönster hos spelaren, vilket ger dig en känsla av vad de har på handen. Spelare som är mindre erfarna kommer ofta att titta på sina kort oftare eller ha svårare att dölja sina ansiktsuttryck, så försök att notera dessa saker under hela spelet.

Kom ihåg att den grundläggande nyckeln till framgång i poker är att utvärdera din hand korrekt och satsa klokt.

Förstå handens värde

I 5 Card Poker är det viktigt att förstå värdet på din hand för att kunna spela som ett proffs. Värdet på din hand bestäms av kombinationen av de fem kort du har i slutet av varje runda. Ju högre kombination, desto högre värde har din hand och desto närmare är du att vinna spelet.

Den hand som har lägst värde i 5 Card Poker är ett högt kort. Detta innebär att den kombination av kort du håller inte innehåller någon av de andra typerna av händer, såsom par, flush eller straight. I det här fallet är det högsta enskilda kortet i din hand den avgörande faktorn för ditt handvärde.

Den näst högst värderade handen är ett par. Det betyder att du har två kort med samma värde på handen, t.ex. två ess eller två kungar, och tre andra kort med olika värde.

Två par rankas högre än ett par och uppstår när du har två par kort med samma värde, t.ex. två kungar och två ess, och ett annat kort.

Straight är den näst högst värderade handen och inträffar när du har fem på varandra följande kort i valfri färg, t.ex. 3, 4, 5, 6, 7 i olika färger.

Flush är den näst högst värderade handen och inträffar när du har fem kort med samma färg färg, t.ex. fem spader eller fem ruter.

En Full House rankas högre än en Flush och uppstår när du har tre kort med samma värde och två kort med ett annat värde. Till exempel tre kungar och två knektar.

En fyrling rankas högre än en Full House och inträffar när du har fyra kort med samma värde, till exempel fyra ess eller fyra knektar.

Straight Flush rankas högst av alla händer och uppstår när du har fem på varandra följande kort i samma färg, t.ex. 8, 9, 10, knekt, spader dam.

Med denna kunskap i bagaget är du nu rustad för att börja bemästra spelet 5 Card Poker och spela som ett proffs!

Behärska spelet: Bluffa och läsa av motståndarna i 5 Card Poker

Bluffa i 5-kortspoker

En av de viktigaste färdigheterna att behärska i 5 Card Poker är konsten att bluffa. Att bluffa är att få andra spelare att tro att du har en bättre hand än vad du faktiskt har för att tvinga dem att lägga sig och vinna potten. Detta är en riskabel strategi eftersom du kan förlora många marker om du blir påkommen med att bluffa. Men om det görs på rätt sätt kan det vara ett bra verktyg för att vinna i 5 Card Poker.

Tips: En bra tidpunkt att bluffa är när du är i sen position och alla andra har kontrollerat sina kort. Detta kan få dem att tro att det inte finns några bra händer och överföra makten till dig.

Att läsa motståndarna i 5 Card Poker

För att bli ett proffs på 5 Card Poker måste du kunna läsa dina motståndare. Detta innebär att observera deras ansikten, kroppsspråk och satsningsmönster för att avgöra om de har en bra hand eller bluffar. Det är viktigt att komma ihåg att alla spelare har en "tell" - en vana eller ett beteende som avslöjar när de har en bra hand eller när de bluffar.

Tips: Leta efter tecken som att skaka hand, svettas eller röra på sig när en spelare har en bra hand. Håll också ett öga på deras satsningsmönster - konsekventa satsningar kan innebära att de har en stark hand, medan plötsliga förändringar i satsningarna kan tyda på en bluff.

Sammanfattningsvis är det viktigt att behärska konsten att bluffa och läsa av sina motståndare för att bli ett proffs på 5 Card Poker. Med övning, observation och strategiskt tänkande, du kan använda Använd dessa färdigheter för att få ett övertag och vinna stort vid pokerbordet.

Position och insatsstrategier i 5 Card Poker

Position

Ett av de viktigaste begreppen i 5 Card Poker är position. Positionen hänvisar till var du sitter vid bordet i förhållande till dealern. Spelaren direkt till vänster om dealern är i den tidiga positionen, medan spelaren till höger om dealern är i den sena positionen. Ju senare din position är, desto mer information har du om de andra spelarnas agerande innan du fattar dina egna beslut. Att spela från en sen position ger dig därför en fördel.

Strategier för att satsa

När det gäller satsningsstrategier för 5 Card Poker finns det flera saker att tänka på. En är storleken på potten och storleken på insatserna. I allmänhet vill du satsa tillräckligt för att ge motståndarna felaktiga odds för att jaga sina händer. Du bör dock inte satsa för mycket om du har en svag hand, då du annars riskerar att förlora en stor mängd marker.

En annan faktor att ta hänsyn till är hur de andra spelarna satsar. Om de spelar aggressivt kanske du vill spela mer passivt och vänta på en starkare hand. Om de däremot spelar passivt kanske du vill vara mer aggressiv och dra nytta av deras försiktighet.

Slutligen är det viktigt att vara uppmärksam på de andra spelarnas vanor och tendenser. Att hålla koll på deras spelstilar och justera din egen därefter kan ge dig en betydande fördel i spelet.

Olika varianter av 5 Card Poker

Texas Hold'em

En av de mest populära varianterna av 5 Card Poker är Texas Hold'em. I det här spelet får varje spelare två kort med bildsidan nedåt och sedan delas fem gemensamma kort ut med bildsidan uppåt i mitten av bordet. Spelarna använder dessa kort, tillsammans med sina egna, för att skapa den bästa möjliga femkortshanden. Spelet har flera satsningsrundor, och den spelare som har den bästa handen i slutet vinner.

Oasis Poker

Oasis Poker är en variant av 5 Card Poker som ofta spelas på kasinon. I det här spelet får spelarna fem kort med bildsidan nedåt och har möjlighet att ersätta något av sina kort med nya. Det finns också möjlighet att köpa ett extra kort. Efter den sista satsningsrundan vinner den spelare som har den bästa handen med fem kort.

Ananas

Pineapple är en annan populär variant av 5 Card Poker. I det här spelet får varje spelare tre kort med bildsidan nedåt. Innan floppen måste varje spelare välja ett kort att kasta. Spelet fortsätter sedan som vanligt med en satsningsrunda och utdelning av gemensamma kort.

Omaha

Omaha är en rolig och utmanande variant av 5 Card Poker. I det här spelet får spelarna fyra kort med bildsidan nedåt och måste använda två av dessa kort i kombination med tre av de gemensamma korten för att skapa sin bästa hand. Spelet har flera satsningsrundor, och spelaren med den bästa femkortshanden i slutet vinner.

Sammanfattningsvis finns det flera variationer av 5 Card Poker som kan erbjuda spelare unika utmaningar och spänning. Varje spel har sina egna regler och strategier, så spelare bör se till att bekanta sig med det specifika spel de väljer att spela.

Betydelsen av bankrullehantering

När du spelar 5 Card Poker är en av de viktigaste faktorerna att tänka på bankrullehantering. Hur du hantera din bankrulle kan påverka din framgång i spelet avsevärt. Enkelt uttryckt är bankroll management att hantera och skydda dina pengar när du spelar.

En av de viktigaste principerna för bankroll management är att sätta en budget för ditt spelande. Detta innebär att du bestämmer hur mycket pengar du är villig att riskera och bör endast utgöra en del av dina tillgängliga medel. Att ha en förutbestämd budget hjälper dig att se till att du inte spenderar för mycket och kan fortsätta spela även om du får en förlustsvit.

En annan viktig aspekt av bankroll management är att veta när man ska sluta. Det är viktigt att undvika att jaga förluster och att ha självkontrollen att gå vidare när du har nått din gräns. Undvik dessutom att spela med dina vinster. Avsätt istället en del av dina vinster för att använda som buffert för framtida spel eller för att ta ut och använda för andra ändamål.

 • Viktiga punkter för effektiv bankrullehantering:
  1. Sätt en förutbestämd budget för ditt spel.
  2. Spendera inte för mycket och undvik att jaga förluster.
  3. Vet när du ska sluta och ha självkontroll.
  4. Undvik att spela med dina vinster. Lägg undan en del av dina vinster för framtida spel eller för att ta ut.

Genom att följa sunda principer för bankrullehantering kan du förbättra dina odds för att vinna på 5 Card Poker samtidigt som du minimerar din finansiella risk. Kom ihåg att målet är att njuta av spelet samtidigt som du lyckas hantera din bankrulle.

Öka din vinstfrekvens

För att öka din vinstchans i 5 Card Poker finns det flera strategier som du kan använda dig av. En av de viktigaste är att vara uppmärksam på dina motståndare och försöka läsa av deras kroppsspråk och ansiktsuttryck. Detta kan ge dig värdefull information om vilka kort de håller i handen och hur säkra de är på sin hand.

En annan strategi är att vara aggressiv med dina insatser när du har en stark hand. Men det är också viktigt att veta när man ska lägga sig och minska sina förluster när man får en svag hand. Detta kan förhindra att du förlorar för mycket pengar och hjälpa dig att stanna kvar i spelet längre.

 • Var uppmärksam på dina motståndare och läs deras kroppsspråk
 • Var aggressiv med starka händer, men vet när du ska lägga ned svaga händer
 • Ha en bra bankrullehantering för att undvika att förlora för mycket pengar

Dessutom är bra bankhantering avgörande för att öka din vinstchans i 5 Card Poker. Det innebär att du måste sätta upp en budget för dig själv och hålla dig till den, samt undvika att spela med mer pengar än du har du har råd med att förlora.

Genom att använda dessa strategier och praktisera god bankroll management kan du förbättra dina chanser att vinna på 5 Card Poker och bli en mer framgångsrik spelare.

Lär dig avancerade strategier

Behärska positioner

Att förstå vikten av positioner är avgörande när det gäller avancerade strategier i 5-kortspoker. Att veta var du står i förhållande till dealern och andra spelare kan ge dig en betydande fördel i spelet. En spelare i en sen position har större chans att vinna eftersom de kan observera motståndarnas drag först innan de gör sina egna.

Spelare i senare positioner har också en bättre chans att bluffa, och deras bluffar kommer att vara mer effektiva på grund av de spelare som redan har agerat på sin hand. Det är viktigt att identifiera de olika positionerna i 5-kortspoker och använda dem till din fördel.

Att läsa brädet

En av de mest avgörande avancerade strategierna är att läsa brädet. Spelare måste veta hur man läser spelplanen för att räkna ut vilka kort de behöver för att vinna. När du spelar 5-kortspoker är det viktigt att hålla ett öga på spelplanen och anteckna tidigare spelade händer.

Att läsa brädet innebär också att identifiera möjliga kort som motståndarna kan ha på sina händer. Ibland kan en spelare ha en svagare hand, men om de kan läsa spelplanen och avgöra vilka kort deras motståndare kan ha, kan de göra rätt drag för att vinna spelet.

Hantera din stack

Att hantera din stack är en viktig färdighet att ha i 5-kortspoker. Avancerade spelare bör veta hur man spelar med sin stackstorlek för att sätta press på andra spelare och göra strategiska drag. Spelare kan välja att spela händer baserat på sin stackstorlek för att bluffa eller skrämma sina motståndare till att lägga sig.

Det är viktigt för avancerade spelare att hålla ett öga på andra spelares stackar och analysera deras drag därefter. Att förstå hur du ska hantera din stackstorlek kan hjälpa dig att ta rätt risker och öka dina vinster totalt sett.

Vanliga misstag att undvika i 5 Card Poker

Spela med för många händer

Ett vanligt misstag som nybörjare ofta gör är att spela för många händer, särskilt de som är svaga. Det är viktigt att ha en bra starthand innan du satsar dina marker. Spela bara händer som har en bra chans att vinna, till exempel par eller starka intermediates.

Ignorera position

Ett annat misstag som nybörjare gör är att ignorera sin position vid bordet. Din position kan i hög grad påverka styrkan i din hand och hur andra spelare agerar. Att spela aggressivt i tidig position kan slå tillbaka, medan att spela passivt i senare position kan missa möjligheter att vinna.

Att inte uppmärksamma signaler

Tells är subtila signaler som spelare ger och som indikerar styrkan eller svagheten i deras hand. Att ignorera dessa signaler kan göra att du inte vet något om dina motståndares händer och strategier. Var uppmärksam på kroppsspråk, talmönster och satsningsbeteenden för att samla information om deras hand.

Övervärdera händer

Ett av de mest kostsamma misstagen som nybörjare gör är att övervärdera sin hand. En bra hand är bara bra i förhållande till vad andra spelare har, och styrkan i din hand kan ändras under hela handen. Var inte rädd för att lägga dig om du känner att din hand inte är tillräckligt stark.

Att inte hantera din bankrulle

Slutligen, att inte hantera din bankrulle kan leda till katastrof i poker. Det är viktigt att bara spela med pengar som du har råd att förlora och att hålla reda på vinster och förluster för att justera din insatsstrategi därefter. Undvik att jaga förluster genom att öka dina insatser och göra desperata spel.

 • Tips: Håll alltid utkik efter sätt att förbättra din strategi och lär dig av dina misstag. Analysera tidigare händer för att se vad som gick fel och vad du kunde ha gjort bättre för framtida spel.

Öva online eller offline

Övning online

Om du vill öva på 5-kortspoker som ett proffs finns det många online-resurser tillgängliga för dig. Pokerspel online kan hjälpa dig att lära dig mer om spelet och bli bekväm med att satsa, höja och syna. Du kan också öva på dina blufftekniker och Lär dig att läsa dina motståndares beteenden utan trycket från ett personligt spel.

Online-träning ger också tillgång till ett bredare utbud av spelare, inklusive de med mer erfarenhet än du. Detta kan hjälpa dig att lära dig snabbare och utveckla dina färdigheter i en snabbare takt. På nätet finns dessutom handledningar och tips som hjälper dig att förbättra ditt spel och utveckla strategier för olika situationer.

Övning offline

Att öva 5-kortspoker offline är ett annat effektivt sätt att förbättra ditt spel. Även om online-resurser är praktiska, ger offline-övningar en mer realistisk upplevelse och kan hjälpa dig att utveckla din sociala kompetens. Du kan spela med vänner, familj eller hitta en lokal pokerklubb att gå med i.

Att spela i grupp kan hjälpa dig att lära dig av andra spelare med olika erfarenhetsnivåer. Du kan observera hur de fattar beslut, läsa deras kroppsspråk och utveckla din egen taktik. Offline-träning kan dessutom hjälpa dig att bygga en stark grund med spelets grunder, som att blanda och dela ut korten.

Oavsett om du väljer online- eller offline-övning för att behärska 5-kortspoker är konsistens och engagemang nyckeln. Genom att träna regelbundet och ta dig tid att analysera ditt spelande kan du utveckla de färdigheter som behövs för att spela som ett proffs.

Hitta de bästa pokerrummen

När du letar efter ett pokerrum i toppklass finns det några viktiga saker att tänka på:

 • Spelartrafik: De bästa pokerrummen har en hög volym av spelare. Detta innebär att du alltid kommer att kunna hitta ett spel att delta i, oavsett vilken tid på dygnet det är.
 • Bonusar och kampanjer: Leta efter pokerrum som erbjuder generösa bonusar och kampanjer. Dessa kan inkludera välkomstbonusar, reloadbonusar och VIP-program.
 • Val av spel: Se till att det pokerrum du väljer har ett bra urval av spel. Detta bör inkludera populära spel som Texas Hold'em, samt andra varianter som Omaha och 7 Card Stud.
 • Mjukvara: Ett bra pokerrum bör ha tillförlitlig och användarvänlig programvara. Detta kommer att säkerställa att du har en smidig och trevlig upplevelse när du spelar.
 • Kundtjänst: Leta efter ett pokerrum som erbjuder utmärkt kundsupport. Detta bör inkludera 24/7 tillgänglighet och flera sätt att kontakta supportpersonal.

Du kan hitta information om olika pokerrum genom att läsa recensioner på nätet och be andra spelare om rekommendationer. Det är viktigt att du gör din research och väljer ett pokerrum som uppfyller alla dina behov och preferenser. Med rätt pokerrum kan du förbättra dina färdigheter och bli ett proffs på 5-kortspoker!

Spela i turneringar

Strategi för turneringar

Att spela pokerturneringar kräver en annan strategi än kontantspel. I turneringar spelar du mot ett stort antal spelare, med målet att överleva dem alla för att vinna förstapriset. Detta innebär att det inte är en vinnande strategi att spela konservativt och bara satsa på stora händer.

Många turneringsspelare använder sig av en strategi där de spelar aggressivt, särskilt i början när blinds är låga. Detta kan hjälpa dig att bygga upp en stack och ge dig en bättre chans att överleva till de senare stadierna. Men när blinds ökar och de återstående spelarna blir färre är det viktigt att strama åt och bara spela starka händer.

Betydelsen av position

Position är avgörande i turneringsspel. När du har position mot dina motståndare har du mer information om deras hand. Detta ger dig en fördel genom att du kan fatta bättre beslut. I de tidiga stadierna av en turnering innebär en sen position att du kan spela fler händer, medan en tidig position kan vara en nackdel i de senare stadierna.

Hantera din stack

Att hantera sin stack är en annan viktig aspekt av turneringsspel. Du måste balansera ackumuleringen av marker med att behålla din stackstorlek så att du inte blir knockad. Det är viktigt att noga överväga när du ska syna, höja eller lägga dig baserat på storleken på din stack och vad dina motståndare gör.

Att veta när det är dags att ta risker och när du ska spara dina marker är nyckeln till turneringsframgång. Var inte rädd för att göra djärva drag, men håll dig alltid till din övergripande strategi och låt inte känslorna ta överhanden.

 • Spela aggressivt i de tidiga stadierna
 • Använd positionen till din fördel
 • Hantera din stack noggrant
TurneringsfasenRekommenderad strategi
TidigtSpela aggressivt och samla marker
MittenVar mer selektiv och spara på din stack
SenVar ännu mer selektiv och spela bara starka händer
Kom ihåg att turneringar kräver en annan strategi än cash games. Ha tålamod, anpassa dig till ändrade omständigheter och håll fokus på ditt mål.

Håll dig trygg och säker

När du börjar lära dig att spela 5-kortspoker som ett proffs är det viktigt att också förstå vikten av att vara trygg och säker när du spelar. Oavsett om du spelar online eller på plats finns det vissa åtgärder du bör vidta för att skydda dig själv och dina pengar.

 • Välj välrenommerade webbplatser eller kasinon att spela på. Undersök deras rykte och läs recensioner från andra spelare.
 • Använd alltid ett starkt och unikt lösenord för ditt konto och undvik att dela det med någon.
 • Aktivera tvåfaktorsautentisering om det är tillgängligt för att lägga till ett extra lager av säkerhet på ditt konto.
 • Var försiktig med nätfiskebedrägerier och lämna bara ut personuppgifter på betrodda webbplatser.
 • Övervaka ditt konto och dina transaktioner regelbundet för att upptäcka misstänkt aktivitet. Rapportera omedelbart om du märker något misstänkt.

Genom att vidta dessa försiktighetsåtgärder kan du njuta av att spela 5-kortspoker som ett proffs med sinnesfrid och veta att du spelar i en trygg och säker miljö.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Vad är 5-kortspoker??

5-kortspoker är ett populärt kortspel där varje spelare får fem kort. Spelarna satsar sedan på vem som har den högsta handen baserat på kombinationen av deras fem kort.

Vilka är de grundläggande reglerna för 5-kortspoker??

De grundläggande reglerna för 5-kortspoker innebär att varje spelare får fem kort, följt av en satsningsrunda. Spelarna kan välja att lägga sig, höja eller syna. När alla insatser har gjorts avslöjar spelarna sina händer och spelaren med den bästa handen vinner.

Vilka är de olika händerna i 5-kortspoker??

De olika händerna i 5-kortspoker listas i ordning från högsta till lägsta: Royal flush, straight flush, fyra av ett slag, full house, flush, straight, tre av ett slag, två par, ett par och högt kort.

Kan man bluffa i 5-kortspoker??

Ja, att bluffa är en vanlig strategi i 5-kortspoker. Spelare kan låtsas att de har en bättre hand än de faktiskt har för att lura sina motståndare och vinna potten.

Hur kan jag förbättra mina färdigheter i 5-kortspoker??

Du kan förbättra dina färdigheter i 5-kortspoker genom att öva regelbundet och studera olika strategier. Att lära sig läsa av sina motståndare och förstå oddsen och sannolikheterna för varje hand kan också hjälpa dig att bli en bättre spelare.

HandBeskrivning
Royal flushA, K, Q, J, 10 i samma färg
Straight flushFem kort av samma färg i följd
Fyra av samma sortFyra kort med samma värde
Fullt husTre kort med samma värde och två kort med ett annat värde
FlushFem kort av samma färg, inte i följd
StraightFem kort i följd, inte av samma färg
Tre av samma slagTre kort av samma rang
Två parTvå kort med en rang, två kort med en annan rang
Ett parTvå kort med samma värde
Högt kortIngen av ovanstående kombinationer